KonjicMagazinVijesti

Otvorena izložba slika Maje Behmen-Novalić

PIŠE: Mirsad Čukle / novikonjic.ba

U Galeriji Narodnog univerziteta, večeras je otvorena izložba slika Maje Behmen -Novalić, pod nazivom „U hladu lijepih riječi“. O slikama je govorila Milada Medar, kao i Menso Medar, koji je i otvorio izložbu. 

U svome obraćanju, gospodin Medar, pored ostalog, rekao je: „Doživljavajući umjetnost kao pustolovno koračanje u ono nepoznato, a duboko svjesna haosa u aktuelnoj stvarnosti, i poremećenog sistema vrijednosti, Maja Novalić pokušava svojim slikama otvoriti jedan novi horizont razumijevanja i mijenjanja stvarnosti…Ovaj samosvojni i osebujni likovni izraz na kojem istrajava Maja Novalić, za mene predstavlja osvježenje, ne samo za oči i za dušu, koja je pomalo umorna od sivila moderne neautentične umjetnosti. Njene slike kao da su na tragu onih umjetničkih tendencija koje pokušavaju transcendirati današnju bezavičajnost i zapalost, i otvoriti jedan novi horizont razumijevanja same egzistencije.“ 

Maja Behmen-Novalić rođena je 1979. godine u Mostaru, gdje je na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ i diplomirala na Odsjeku za likovnu kulturu. Punopravna je članica Udruženja likovnih umjetnika BiH. 

Izložba se može pogledati od ponedjeljka 12. 12. do petka 16.12. 2022. godine u vremenu od 10 do 12 sati. Organizovane posjete trebaju se najaviti upravi Narodnog univerziteta. 

Slični članci

Back to top button