DruštvoHercegovinaVijesti

Koordinacija sindikata HNK-a zadovoljna odlukom Vlade HNK-a o isplati jednokratne pomoći

Koordinacija sindikata budžetskih korisnika Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) saopćila je kako su sindikalisti zadovoljni odlukom Vlade HNK-a o isplati jednokratne pomoći budžetskim korisnicima u punom iznosu.

Iz Koordinacije su naveli kako je “kultura dijaloga obje strane uvijek bila na nivou ljudi koji uvažavaju jedni druge, mada im se nekada stavovi razlikuju, što ostavlja prostor za nesmetanu daljnju saradnju i rješavanje ostalih problema.”

Kako kažu, ponosni su i na članstvo koje je gotovo stopostotno podržalo aktivnosti koje je Koordinacija poduzimala i bilo spremno izaći na proteste.

“Ostaje gorčina što se Sindikat policije nije pridružio zajedničkim aktivnostima, mada će svi budžetski korisnici na kraju dobiti jednokratnu pomoć”, naveli su iz Koordinacije.

Sindikalisti su zahvalili predsjedniku Vlade HNK-a Nevenku Hercegu i ministru finansija Adnanu Faladžiću što su „prepoznali opravdanost njihovih zahtjeva”.

“Ostalo je još mnogo problema i nadamo se da ćemo i za njih ubrzo pronaći odgovarajuće rješenje. Sretni smo što će naši članovi predstojeće praznike dočekati ne razmišljajući kako pokriti osnovne troškove, a zahvaljujući znatnom povećanju iznosa jednokratne pomoći, moći će da pomognu nekoga kome je to potrebno, a takvih je oko nas mnogo”, poručili su iz Koordinacije sindikata budžetskih korisnika.

(Fena)

Slični članci

Back to top button