BiHKulturaVijesti

Nakon filma, stiže i serija “Toma”, scene će se snimati i u Sarajevu

Dragan Bjelogrlić i Milan Marić (Foto: Instagram)

Nakon filma koji nikoga nije ostavio ravnodušnim, stiže i serija o legendarnom pjevaču Tomi Zdravkoviću.

Snimanje serije “Toma” o životu i djelu poznatog pjevača narodne muzike Tome Zdravkovića počelo je ove sedmice, a glavnu ulogu, kao i u filmu, tumačit će Milan Marić, dok će ulogu Silvane Armenulić tumačiti Tamara Dragičević. Inače, serija će imati 10 epizoda a neke scene snimat će se i u Sarajevu.

https://www.instagram.com/p/Cl1IWANsESH/embed/captioned/?cr=1&v=14&wp=437&rd=https%3A%2F%2Fwww.klix.ba&rp=%2Fmagazin%2Ffilm-tv%2Fnakon-filma-stize-i-serija-toma-scene-ce-se-snimati-i-u-sarajevu%2F221207149#%7B%22ci%22%3A0%2C%22os%22%3A3440.7999999970198%7D

Redatelj Dragan Bjelogrlić objavi.o je na Instagram profilu nekoliko fotografija sa snimanja i poručio: “Toma/serija… još malo”.

Glumac Petar Benčina, koji je ostvario zapaženu ulogu u filmu “Toma” – doktora Alekse Hadžipopovića, podijelio je sa pratiocima na prve kadrove serije. U pitanju su scene koje nastaju u VMA, a kojima učestvuje i Milan Marić, koji igra Tomu Zdravkovića.

Scenario za ovaj projekat potpisuju Dragan Bjelogrlić i Nikola Pejaković. Bjelogrlić će se naći i u ulozi producenta, zajedno sa Željkom Joksimovićem.

Pored Milana Marića i Tamare Dragičević, u projektu će učestvovati i: Petar Benčina, Mirjana Karanović, Andrija Kuzmanović, Slobodan Boda Ninković, Srđan Žika Todorović, Marko Janketić, Ivan Zekić, kao i mnogi drugi, piše Klix.ba.

Slični članci

Back to top button