BiHHercegovinaVijesti

Vlada HNK izdvojila dodatni novac za jednokratnu pomoć nezaposlenima od po 100 KM, evo ko ima pravo

Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona izdvojila je dodatnih 642.300 KM za isplatu jednokratne pomoći nezaposlenima koji u prvom krugu pomoći koja je isplaćena tokom oktobra i novembra, nisu dobili po 100 KM od kantona jer su zakasnili sa predajom transakcijskih računa.

Svi koji tada nisu primili pomoć do 20. decembra mogu podnijeti zahtjev za pomoć i tekući račun.

Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona je jedina koja je u ovoj godini iz svog budžeta isplatila nezaposlenima jednokratnu novčanu pomoć od po 100 KM. Sada je rebalansom izdvojila dodatni novac za pomoć onima koji su je iz neznanja propustili u prvom krugu.

– Dakle, svi nezaposleni iz našeg kantona koji su na birou bili 1. jula ove godine, a koji do sada nisu dobili 100 KM od kantona jer su zakasnili sa dostavom tekućeg računa, imaju mogućnost da podnesu zahtjev za pomoć i broj računa. Kada je završio taj prvi krug pomoći primijetili smo da su se ljudi kasnije javljali za pomoć, propustili su je iz neupućenosti, neznanja, pa su kasno donijeli tekući račun.

Bilo nam je žao njih pa smo uputili jedan izvještaj prema resornom ministarstvu i Vladi HNK, gdje smo ih pitali da nam daju instrukcije šta ćemo s tim osobama, mogu li i oni dobiti pomoć – ispričali su nam u Odjelu za finansije Službe za zapošljavanje HNK i dodali:

– Vlada je to razmotrila i donijela odluku na sjednici 22. novembra da i ti koji su propustili pomoć a ispunjavaju potrebne uvjete, mogu ponovo podnijeti zahtjev za pomoć.

Faktor

Slični članci

Back to top button