Ove zime, na veliko platno vraća se omiljeni, šašavi, neustrašivi mačak koji obožava mlijeko!

Posle više od decenije, Dream Works Animation predstavlja novu avanturu iz Shrekovog univerzuma. Odvažni odmetnik, Mačak u čizmama otkriće da su njegova strast prema opasnosti i zanemarivanje bezbjednosti došli po svoje. Mačak je iskoristio osam od devet života, ali usput se zabrojao. Vraćanje života odvešće ga u njegovu najveću potragu ikada.

Antonio Banderas, svojim glasom ponovo je oživio Mačka u čizmama u njegovom epskom pohodu u Crnu šumu kako bi pronašao mitsku Zvijezdu želja i vratio svoje izgubljene živote. Ali, kako mu je ostao samo jedan život, Mačak će morati da se ponizi i zatraži pomoć svoje bivše partnerke i neprijateljice Kiti kojoj je glas pozajmila Salma Hayek.

U svom pohodu, Mačak i Kiti će, uprkos njihovom mišljenju, pomoći Pero, brbljiv i izuzetno veseo džukac. Zajedno, naš trio moraće da bude uvek korak ispred Zlatokose, krimi familije Tri medvjeda, “Velikog” Džeka Hornera i zastrašujućeg lovca na glave Velikog Zlog Vuka.

Lik Mačka u čizmama prvi put se pojavio 2004. godine u filmu Shrek 2, koji je bio nominovan za Oskara. Istog trenutka postao je globalna senzacija. Kasnije, Mačak se pojavljivao u još dva nastavka priče o Shreku, kao i u svom filmu i brojnim animiranim filmovima i TV serijama koje je stvorio Dream Works Animation. Filmovi o Shreku i Mačku u čizmama zajedno su zaradili više od 3.5 milijardi dolara širom svijeta.

MAČAK U ČIZMAMA – POSLJEDNJA ŽELJA (PUSS IN BOOTS: THE LAST WISH)- 3D SINHRONIZOVANO

Organizator: Centar Za Kulturu – Narodni Univerzitet Konjic

Gdje? – KINO SALA NU KONJIC

Kad?- ČETVRTAK, 8. DECEMBAR 2022. u 18:00 sati

Režija: Joel Crawford Režija sinhronizacije: Dragan Vujić Vujke

Glasovi sinhronizacija: Aleksandar Gligorić, Dušica Novaković, Milan Antonić, Branislav Jevtić,

Anja Mit, Ognjen Drenjanin, Sandra Bugarski, Milan Čučilović, Hadži Nenad Maričić, Miloš Đorđević, Đurđina Radić, Marko Marković

Uloge: Antonio Banderas, Salma Hayek, Olivia Colman, Harvey Guillén, Samson Kayo, Wagner Moura, Anthony Mendez, John Mulaney, Florence Pugh, Da’Vine Joy Raddolph, Ray Winstone

Žanr: animirana avantura

Producent: Mark Swift

Izvršni producent: Chris Meledandri

By nk 3