BiHNekategorisanoVijesti

“NK” PREDSTAVLJA DOBRE BIZNIS PRIČE: STEFAN ALEKSIĆ

ŠTA OČEKUJEM OD OVE PRILIKE?

“Spreman sam da zagrizem veći zalogaj: želim početi proizvoditi svoju konfekciju. Želim da moj brend krene dalje, ali za to su mi potrebni ljudi ili da se kloniram.”

To sam ja!

Kreativnost. Autentičnost. Staro znanje. Ja sam čovjek koji je sebe pronašao i izgradio u modnom izričaju. Kreativnost nosim sa sobom svugdje. Znalo se često dogoditi da se čak i u društvu „izgubim“ na pet – deset minuta jer jednostavno moram sada otići da nacrtam neku svoju novu ideju.

Oprezan sam, ozbiljan i tip čovjeka koji voli da se malo odmakne i procijeni ljude. Nekada ne razumijem šale, to mi je mana, da tako kažem. Ali ok je to. Volim konstruktivnu kritiku i jako volim perfekcionizam. Znam, naravno, da nema savršenstva, ali smatram da čovjek uvijek treba težiti da nešto uradi još bolje.

Moja poslovna priča

Umjetnost je dio mog života od trenutka kada sam postao svjestan sebe. Uvijek sam želio stvarati i imam zaista dar. U srednjoj školi sam pronašao da mi je modni izričaj najbliži, ili, usudio bih se reći najbolji medij za moju kreativnost. Logično želio sam nešto svoje. I pokušao nekoliko puta, ali bez uspjeha. Zatim sam od jedne drage gospođe dobio prijedlog da se prijavim na poziv investicijske fondacije Impakt i napokon krenem u pravcu ostvarenja svojih želja.

Prijavio sam se, prošao i otvorio svoj biznis. Uspješno poslujem već sedam mjeseci. DiSantiques je ime koje sam odabrao sa razlogom jer me najbolje predstavlja. Di na italijanskom znači od; S je moj inicijal, antiques – dolazi od grčke riječi antičko, staro. Tako da moj biznis zapravo znači: Od Stefana antičkog.

Imam želju da stvaram unikatne stvari. Ali potrebno mi je vrijeme ili novac, da krenem dalje.

Zašto je poduzetništvo budućnost?

Poduzentištvo je jakost. To je neiscrpna knjiga spoznaja gdje svaki dan imam novu priliku da učim. To je i prilika za mene kao čovjeka. Želim autentičnost. Sanjam o vlastitoj modnoj kolekciji visoke mode, a upravo poduzetništvo mi daje prilku da se ostvarim.

VEZANA VIJEST: https://www.novikonjic.ba/2022/11/20/welcome-to-the-future-najava-dogadjaja/

Slični članci

Back to top button