JablanicaVijesti

DAMIR ŠABANOVIĆ – UČESNIK REGIONALNE KONFERENCIJE NA TEMU SMANJENJE RIZIKA OD KATASTROFA

U okviru projekta PREPS, u četvrtak 01.12.2022. godine načelnik Općine Jablanica Damir Šabanović je prisustvovao Regionalnoj Konferenciji u Bijeljini na temu smanjenja rizika od katastrofa u lokalnim zajednicama koju su organizovali Catholic relief services (CRS) i partneri u Srbiji (Caritas Srbije i čovjekoljublje).

Konferencija je imala za cilj razmjenu iskustava iz Bosne i Hercegovine i Srbije u pogledu  jačanja efikasnosti sistema zaštite i spašavanja, kroz primjenu mjera smanjenja rizika od katastrofa između dvije zemlje.

Na Konferenciji su sublimirana  različita  iskustva o funkcionisanju sistema zaštite i spašavanja, koja su na kraju konferencije  predstavljena u formi zaključka i preporuka  za poboljšanje navedenog sistema.

Projekat Jačanje otpornosti na prirodne katastrofe i unapređenje strategija pripravnosti (PREPS) u Bosni i Hercegovini i Srbiji, koji sufinansira USAID, a implementira CRS provodi se od oktobra 2020. godine. Općina Jablanica sa još pet općina iz Bosne i Hercegovine učestvuje u realizaciji navedenog projekta.

Jablanica.ba

Slični članci

Back to top button