JablanicaVijesti

FHMZ: Danas oblačno sa kišom i pljuskovima

foto:pixabay

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom ili pljuskom. Padavine su češće na području Hercegovine. U Bosni će se padavine premještati od jutarnjih sati sa zapada i sjevera prema centralnim i istočnim područjima sredinom dana i poslije podne. Vjetar slab, većinom južnog smjera. U sjevernim područjima sredinom dana vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7 stepeni, na jugu zemlje od 8 do 12 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12 stepeni, na jugu zemlje od 12 do 16 stepeni.

U Sarajevu djelomično vedro prije podne. U poslijepodnevnim satima se očekuje slaba kiša. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 5 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka oko 10 stepeni.

Narednih dana kiša

U srijedu u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Vjetar slab, u Hercegovini jugo, a u Bosni vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 6 stepeni, na jugu zemlje od 7 do 11 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 8 stepeni, na jugu zemlje od 10 do 14 stepeni.

U četvrtak oblačno vrijeme sa slabom kišom. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5 stepeni, na jugu od 7 do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 8 stepeni, na jugu zemlje od 10 do 14 stepeni.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike bit će negativne usljed pojačane naoblake i pojačanog strujanja toplijeg zraka.

Kod meteoropata i hroničnih bolesnika moguće su izraženije tegobe, naročito u drugom dijelu dana, a osobe sa kardiovaskularnim problemima ne trebaju pretjerivati sa aktivnostima. Opšta slika će biti lošija na jugu zemlje, piše Dnevni Avaz.

Slični članci

Back to top button