KonjicSportVijesti

Premijer futsal liga BiH: Konjic protiv Bosne Kompred, Radnik protiv Doboja

Osmo kolo Premijer futsal lige BiH će u Bijeljini otvoriti Radnik i Doboj. Radnik predvođen reprezentativcem Bosne i Hercegovine, Davorom Arnautovićem igra vrlo dobro. Radnik je u prethodnom kolu pobijedio Bosnu Kompred na gostovanju u Tuzli, dok je Doboj na domaćem terenu sa minimalnih 1:0 poražen od Brotnja. Radnik je trenutno treći sa 13 osvojenih bodova, ali i utakmicom manje dok je Doboj na posljednjem mjestu sa 3 osvojena boda. Ovaj meč se igra u sali Gimnazije u Bijeljini od 16:00 sati.

Konjic će od 17:00 sati u meču 8. kola biti domaćin Bosni Kompred. Uprava kluba iz Konjica nije zadovoljna igrom svoga tima, a putem službenih profila na društvenim mrežama pozvali su navijače da ih podrže u duelu protiv Bosne Kompred, jer su im bodovi prijeko potrebni. Obje ekipe su u prethodnom kolu poražene. Konjic od Mostara, Bosna Kompred od Radnika.

Još tri meča se igraju sutra (nedjelja).

Nedjeljne mečeve će otvoriti Hercegovina i Mostar SG na Pecari od 18:00 sati. Mostarci su apsolutni favoriti. Nakon sedam kola jedina su ekipa bez poraza, a hoće li Hercegovina pronaći rješenje za raposložene igrače Mostara ostaje nam da vidimo.

Od 19:30 sati u Čitluku je Brotnjo domaćin Slogi. Čitlučani su u prethodnom kolu na gostovanju u Doboju upisali veoma bitna 3 boda, a kako kažu to žele isto učiniti i ovog vikenda. Ipak, Sloga se “budi”, kažu iz njihovog tabora. Tim iz Gornjeg Vakufa u prethodnom kolu je na domaćem terenu pobijedio Salines i tako tek u 6. kolu stigao do prve pobjede u novoj sezoni, a Salinesu nanio prvi poraz.

Kolo će u Sarajevu zatvoriti GFC Sarajevo i FC Salines. Sarajlije se nalaze u samom vrhu tabele, na drugoj su poziciji i tim Mirze Ajanovića igra odlično. Oni imaju 4 pobjede, dva remija i jedan poraz i to od Radnika iz trećeg kola. Spoj mladosti i iskustva je kod oba tima i zasigurno nas očekuje jedan odličan meč koji se igra u sarajevskoj Skenderiji od 20:00 sati.

Slični članci

Back to top button