DruštvoHercegovinaKonjicVijesti

Podršku konjičkim medicinarima u štrajku dao i Sindikat mašinovođa ŽFBiH

Podršku konjičkim medicinarima u štrajku dao i Sindikat mašinovođa ŽFBiH, Podružnica Mostar, čije pismo podrške prenosimo u cjelosti:

Cijenjene kolege, prateći dešavanja i krajnje nemaran, neprofesionalan i ucjenjivački odnos prema vašoj struci, Sidikat mašinovođa-strojovođa ŽFBiH, upućuje iskrenu podršku vašim nastojanjima, da izborite svoja zagarantovana prava jer vi ste veoma važan segment našeg društva.

Budite maksimalno jedinstveni u svojim opravdanim zahtjevima, jer vaši zahtjevi predstavljaju osnovna i egzistencijalna prava radnika koja su propisana zakonom i kolektivnim ugovorom.

Nikad ne dozvilite da vas razjedine jer to je način koji svaki poslodavac i vlada nastoje slomiti, uništiti, te umanjiti snagu sindikata.

Ovim pismom podrške poručujemo da smo uz vas, da vam stojimo na raspolaganju, te da hrabro izdržite pritiske, ucjene, prijetnje i dostojanstveno se izborite za vaša prava koja vam ne može uskratiti niti jedna vlada u FBiH.

Prošli smo i mi razne torture poslodavca i Vlade FBiH, suspenzije, otkaze, ucjene, prijetnje krivične prijave, sudske procese i sramne „kupovine“ papaka, ali samo čvrsto jedinstvo svakog od vas za njih je nepremostiv bedem koji sigurno moraju uvažiti i respektovati, a to vama neminivno donosi vašu pobjedu u borbi za bolje sutra.

Drugarski pozdrav!

Predsjednik samostalnih mašinovođa-strojovođa ŽFBiH, Podružnica Mostar

Dženan Duvnjak

Slični članci

Back to top button