BiHKonjicSportVijesti

Nedim Jusufbegović je novi trener FK Velež, čeka se službena potvrda

Foto: FK Velež

Novi trener Veleža, prema informacijama do kojih je došao SportSport.ba, bit će Nedim Jusufbegovic. Na klupi će naslijediti Amara Osima.

FK Velež je ekspresno dobio novog trenera nakon razlaza s Amarom Osimom, a njegovo ime je dobro poznato na bh. terenima – Nedim Jusufbegović.

Radi se o selektoru U-17 reprezenacije Bosne i Hercegovine koji je u trenerskoj karijeri još vodio Olimpik, Zvijezdu iz Gradačca, GOŠK, Čelik, Igman, te upravo Velež na čijoj klupi će mu ovo biti drugi mandat.

Nedim je Velež vodio od oktobra 2013. do marta 2015. godine na ukupno 43 utakmice, a navijači mostarskog tima će se sigurno sjetiti 2014. godine i niza od osam pobjeda u kojem su pali i Zrinjski (1:0) u mostarskom derbiju te Željezničar (4:2).

Ovaj 48-godišnji stručnjak je na klupi Veleža osvario 21 pobjedu, 13 remija i devet poraza uz gol-razliku 67:43.

Što se tiče Amara Osima, on se s Veležom rastao u dobroj atmosferi, a zbog promjene klupske politike i rezanja troškova.

Osim je Velež vodio pola godine, u Evropi je ispao od malteškog Hamruna u drugom pretkolu Konferencijske lige.

S druge strane, Velež je u Premijer ligi ostavio na šestom mjestu s 24 boda uz utakmicu manje, a Rođeni zaostaju pet bodova za Željezničarem koji je na četvrtom mjestu koje vodi u Evropu (ukoliko Kup osvoji neki od prva tri kluba).

U 18 utakmica pod Osimovom dirigentskom palicom Velež je poražen samo četiri puta, no ostvario je i samo pet pobjeda te devet remija. Dodajmo i da su se Rođeni plasirali u osminu finala Kupa BiH te da u prvom dijelu sezone zbog rekonstrukcije terena nisu odigrali nijedan meč na svom terenu.

Slični članci

Back to top button