HercegovinaVijesti

Kampanja „16 dana aktivizma“ na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru

Mostarski.ba

Kampanja pod nazivom „16 dana aktivizma“ u okviru projekta UNIGEM koji provode Univerzitet i TPO Fondacja, će biti održana u periodu od 6. do 9. 12. 2022. godine na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru.

Tokom trajanja kampanje na Univerzitetu će biti upriličene različite aktivnosti kao što su radionice, diskusije, predavanja i promocije knjiga, saopćeno je sa Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru.

Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru i Transkulturalna psihosocijalna obrazovna fondacija (TPO), prema potpisanom Memorandumu o saradnji, provode projekat “Uvođenje rodno osviještenih politika u visoko obrazovanje“ (University and gender mainstreaming (UNIGEM)) uz podršku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva, sa ciljem prevencije i borbe protiv rodno zasnovanog nasilja, diskriminacije i seksualnog uznemiravanja te osiguranja integriteta i kvaliteta u visokom obrazovanju.

Projekat UNIGEM implementira Transkulturalna psihosocijalna obrazovna fondacija (TPO) u partnerstvu sa 19 univerziteta iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore, uključujući i Univerzitet “Džemal Bijedić” u Mostaru. UNIGEM projekat predstavlja stratešku opredijeljenost univerziteta da uvođenjem rodne perspektive osiguraju rodnu ravnopravnost i siguran ambijent za nastavnike i nastavnice kao i studente i studentice na univerzitetima u Bosni i Hercegovini i regiji, saopćeno je sa Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru,prenosi Mostarski.ba.

Slični članci

Back to top button