HercegovinaVijesti

Herceg primio novog policijskog komesara: Hitno imenovanje Policijskog odbora!

Nevenko Herceg, premijer Hercegovačko-neretvanskog kantona primio je danas u svom uredu Roberta Perića, novoimenovanog komesara Uprave policije MUP-a HNK.

Premijer Herceg čestitao je komesaru Periću na preuzimanju “ove odgovorne i zahtjevne zadaće, te poželio njemu i njegovim saradnicima puno uspjeha u radu”.

“Uistinu sam sretan što smo proces imenovanja komesara i njegova zamjenika uspješno doveli do kraja. Uvjeren sam kako ćemo ovim imenovanjem značajno unaprijediti sigurnosno stanje u HNK, kao i funkcioniranje samoga MUP-a te osigurati značajniju prisutnost policijskih snaga na terenu. Vašim imenovanjem i imenovanjem vašeg zamjenika omogućili smo i konačno otkočenje procesa popunjavanja više od 250 radnih mjesta nedostajućih policijskih službenika i drugih djelatnika u kantonalnom Ministarstvu unutrašnjih poslova. Također, omogućili smo i rješavanje niza administrativnih pitanja na koja djelatnici MUP-a čekaju godinama, poput pitanja napredovanja odnosno tzv. činovanja policijskih djelatnika koji su za to stekli uslove, a kojima to znači i bolji status, ali i viša primanja i slično”, rekao je Herceg.

Tokom razgovora naglašena je potreba “hitnog imenovanja Policijskog odbora, koji je nadležan kada su u pitanju žalbe, ali i druge odluke i radnje od strane uprave policije, a koje se odnose na status policijskih službenika”.

Komesar Perić zahvalio je premijeru Hercegu i Vladi na ukazanom povjerenju, ističući kako je “svjestan brojnih zadaća koje ga očekuju”.

“Očekujem i dalje vaše razumijevanje i podršku kako bi snažnije krenuli u usavršavanje i jačanje obrazovne i kadrovske strukture policijskih snaga, zaključio je komesar Perić, istaknuvši kako i “sam očekuje skoro imenovanje Policijskog odbora”, saopćeno je iz Vlade HNK.

Novikonjic.ba

Slični članci

Back to top button