Sport

Amel Tuka ambasador 7. Dječijeg sajma pod sloganom “Trči, vježbaj, budi jak!”

Pod počasnim pokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta KS, u Dvorani Mirza Delibašić u Sarajevu, 19. i 20. novembra održati će se najveći festival za djecu i porodicu u Bosni i Hercegovini, sedmi po redu Dječiji sajam koji u fokus stavlja važnost kretanja, fizičke aktivnosti i sporta cijele porodice, naročito djece od najranije dobi. Sajam se otvara u 9:30 i ulaz je besplatan!
Ambasador ovogodišnjeg Dječijeg sajma je tata Davuda i Alejne, dobitnik srebrene medalje na Svjetskom prvenstvu i najbolji bh. atletičar, Amel Tuka!

Amel Tuka poziva sve mališane na druženje i poručuje kako se posebno veseli što će isprobati sportski poligon zajedno sa svojim dvogodišnjim sinom Davudom.

“Sretan sam što sam ambasador Dječijeg sajma, koji ima dugu tradiciju i promoviše lijepe priče, a naročito što sam baš ove godine postao ambasador, kada je tema sajma sport i fizička aktivnost mališana, ali i cijele porodice. Koristim svaku priliku za igranje sa mojim Davudom i jedva čekam da Alejna prohoda i dovoljno naraste i da se pridruži našim aktivnostima. On je još mali ali opet dovoljno je velik da počne razvijati ljubav prema sportu, a sport je nešto što nas sve ujedinjuje.“, poručio je Amel Tuka.
“Trči, vježbaj, budi jak“, slogan je pod kojim će se održati najveći događaj za malu raju u Bosni i Hercegovini, a u čijem festivalskom programu nastupi više od 1200 djece uzrasta do 12 godina.

Ako niste do sada, poslušajte veselu Himnu Dječijeg sajma, kako bi bili spremni za novo nezaboravno druženje ovog vikenda. Prvi put, Dječiji sajam dobio je svoju himnu, za koju je tekst i muziku napisao Đorđe Jovančić, a izvela su je djeca, polaznici Basics škole, Muzičkog ateljea u BiH. Himna koja poziva na druženje uz pjesmu i ples, i poručuje da su djeca prava raja, a Dječiji sajam mjesto iz snova.

U festivalskom dijelu programa i ove godine, mališani će plesom, recitacijom, igrokazom nastaviti pričati dječije priče o odrastanju, jačati samopouzdanje i kreativnost kroz stvaralaštvo, te učiti o nenasilnom ponašanju, važnosti sporta i tolerancije od najranije dobi. Na sajmu mališani imaju priliku družiti se s dječijim super junacima, takmičiti i osvajati lijepe poklone, te zabavljati uz mnoge besplatne zabavne sadržaje i radionice, koje pripremaju izlagači, prijatelji i partneri sajma.

Sajam se tradicionalno održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta KS, te uz podršku Grada Sarajeva, Općine Centar, Ministarstva unutrašnjih poslova KS, Profesionalne vatrogasne brigade KS, Javne ustanove Djeca Sarajeva, Zavoda za transfuziologiju i mnogih drugih. Ulaz na sajam je besplatan.

Mostarski.ba/Novikonjic.ba

Slični članci

Back to top button