Politika

Dvije ruske rakete pale na članicu NATO-a: Ima poginulih u Poljskoj


U selu Przevodov na poljskoj strani poljsko-ukrajinske granice u poslijepodnevnim satima došlo je do eksplozije, a prema prvim informacijama dvije osobe su smrtno stradale. 

Poljski portali pišu da su na licu mjesta vojska i policija, ali uzrok eksplozije još nije poznat. Radio Lublin kaže da su poginule dvije osobe.

Neki poljski mediji objavili su da je do eksplozije došlo nakon pada projektila. Ta vijest nije potvrđena. 

– Dvije zalutale rakete pale su u mjesto Przewodow u Lublinskoj pokrajini na granici s Ukrajinom – neslužbeno doznaje Radio ZET. 

– Pogodili su sušare za žito. Dvije osobe su umrle. Na licu mjesta su policija, tužiteljstvo i vojska – dodaje ovaj radio.

Pojavila se informacija da je premijer Poljske sazvao je hitan sigurnosni sastanak nakon što su dvije ruske rakete navodno pale u Przewodow, poljski grad 100 kilometara od ukrajinskog Lavova. 

Zabilježene su dvije mrtve osobe – napisao je Anton Gerašenko, savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova.

Podsjetimo, danas poslijepodne došlo je do jednog od najjačih ruskih raketnih napada na ukrajinske gradove. Napadnuti su Kijev, Harkiv, Lavov te brojni drugi gradovi.

Poljska je članica NATO-a. Članak 5. NATO-a nalaže da u slučaju napada na jednu članicu, sve druge članice moraju je braniti.

Avaz

Slični članci

Back to top button