BiH

REISUL-ULEMA UPUTIO TELEGRAM SAUČEŠĆA POVODOM TERORISTIČKOG NAPADA U ISTANBULU

Reisul-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović danas je uputio telegram saučešća dr. Ali Erbašu, predsjedniku Predsjedništva za vjerske poslove Republike Turske, povodom terorističkog napada koji je jučer izveden u Istanbulu.

  • Povodom užasnog terorističkog napada koji je izveden jučer u Istanbulu i koji je usmrtio šest, a ranio više desetina ljudi, ali i koji je uznemirio čitavu Tursku i sve dobronamjerne ljude širom svijeta, izražavam Vam svoju duboku potresenost i zabrinutost.
  • Vjerujem da će turski narod ostati čvrst i iz ovoga izaći jači i odlučniji da se suprotstavi silama mraka koje ubijaju i kasape ljude, siju razdor i uništavaju materijalna dobra kad god vide priliku za to.
  • Molim Uzvišenog Allaha da bratskoj zemlji Turskoj podari stabilnost i moć da se efikasno iznese sa svakim vidom teroriziranja i zastrašivanja ljudi, da porodicama nastradalih podari sabura a poginulim oprosti grijehe i uvede ih u Svoju Milost. Molim se i za ranjene: da im Allah olakša bol i ubrza oporavak.
  • Želim Vam kazati, dragi prijatelj, da u ovoj tragediji niste sami, da je uz vas mnogo onih koji tuguju zajedno s vama i sudjeluju u vašoj boli – iskreno i s dubokim emocijama – navodi se u telegramu reisul-uleme Islamske zajednice Husein-ef. Kavazovića.

Hayat/Novikonjic

Slični članci

Back to top button