BiHDruštvoHercegovinaKonjicKulturaTurizamVijestiZabavaZanimljivosti

CVIJEĆE ZA LJEPŠI KONJIC: Fatimi Hajdar dodjeljena nagrada “Majska ruža 2024.”

Konjic, 23. juna 2024. – U Radio Konjicu svečano je 19. juna dodijeljena nagrada “Majska ruža” za najljepši vrt, balkon i okućnicu u Konjicu.

Dobitnici nagrada:

  • Najljepša okućnica: Fatima Hajdar
  • Najljepši vrt: Behija Kurtović
  • Najljepši balkon: Mirnesa Košpo

Glavnu nagradu, priznanje “Majska ruža”, osvojila je Fatima Hajdar. Ona je za svoj uređen i cvjetni vrt osvojila novčanu nagradu, drvorezbarsku tacnu firme “Rukotvorine” te pohvale od Gradske uprave Konjica i Radio Konjica.

Nagrada za najljepši vrt pripala je Behiji Kurtović, a nagradu za najljepši balkon dobila je Mirnesa Košpo.

Osim glavnih nagrada, dodijeljene su i zahvalnice ostalim učesnicima akcije “Majska ruža”, a među nagrađenim je i Zuhra Omerović iz Trešanice, koja je prepoznala i predložila nekoliko svojih sugrađana u ovoj akciji.

“Majska ruža” je tradicionalna ekološka akcija Radio Konjica koja se održava 18 godina. Cilj akcije je poticati uređenje životnog prostora i ekološku svijest među građanima Konjica.

Sponzori akcije “Majska ruža 2024.” bili su Monter Konjic i mljekara Agromilk Konjic, a prijatelji akcije MBH Prom i Lepi prom, Hrnjica d.o.o Jablanica, Šumarstvo Prenj Konjic, Invest group d.o.o. Konjic, Mostara, poljoprivredna apoteka Agrobest Konjic i Sanel šped d.o.o Konjic.

Slični članci

Back to top button