BiHDruštvoHercegovinaKonjicSvijetTurizamVijestiZanimljivosti

Konjic: Među 50 najpopularnijih Instagram lokacija u BiH!

Udobno ste smješteni, listate svoj Instagram feed i, kako to obično biva, odjednom ugledate planine koje oduzimaju dah, netaknutu prirodu i povijesne ulice. Ne možete se ne zapitati gdje je ovo mjesto? Iako slapovi izgledaju poput hrvatskih, aleje nalik turskima, a planine podsjećaju na Švicarsku, ova fascinantna zemlja je negdje, doslovno, između. Zatim tražite još malo i nađete se kako planirate svoje putovanje u Bosnu i Hercegovinu!

Nema sumnje da BiH svake godine postaje sve popularnija turistička destinacija. I sve to zahvaljujući fascinantnom spoju različitih kultura i netaknute prirode stvorenoj za nezaboravne fotografije! Od kupanja na vodopadima Kravice, skijanja na Jahorini i ispijanja turske kave na Baščaršiji, izbora je pregršt.

Stoga, dragi influenceri i svi koji se tako osjećate, pripremite se za ultimativno putovanje kroz 50 najpopularnijih Instagram lokacija u Bosni i Hercegovini za 2024. godinu!

Evo top 5 Instagram lokacija u BiH:

  1. Baščaršija, Sarajevo (180,457 mentiona)
  2. Planina Jahorina (172,905 mentiona)
  3. Stari most, Mostar (81,792 mentiona)
  4. Termalna rivijera Ilidža (80,438 mentiona)
  5. O.C. Bjelašnica (76,715 mentiona)

Posebno se ističu lokacije koje su se istaknule uoči sezone 2024. Etno selo Stanišići popelo se za nevjerojatnih 19 mjesta na listi, s gotovo 15,000 novih mentiona. Također, jezero Jablanica je novo na listi ove godine s ukupno skoro 44,500 mentiona! Što se prvog mjesta tiče, za 2024. godinu to je Baščaršija u Sarajevu, koja je odnijela pobjedu s čak 180,457 mentiona, dok Jahorina zauzima 2. mjesto.

Ovo istraživanje provele su platforme GetByBus.com i GetByFerry.com, platforme za kupnju autobusnih i trajektnih karata sa sjedištem u Splitu. One redovito objavljuju tekstove o popularnim destinacijama i bave se istraživanjima aktualnih tema vezanih za transport i putovanja. Svi podaci istraživanja preuzeti su s Instagrama u maju 2024. godine.

Slični članci

Back to top button