BiHHercegovinaSportVijesti

Za FK Velež se večeras igra jako važna utakmica u Crnoj Gori

Fudbalska sezona u regiji okončat će se večeras gdje je borba za trofej u Kupu Crne Gore između Jezera i Budućnosti, a ovaj će se meč sa velikom pažnjom pratiti u Mostaru.

Pored trofeja, ova utakmica ima i dupli značaj jer će pobjednik Kupa obezbijediti plasman u Konferencijsku ligu naredne sezone.

Prvak Crne Gore je ekipa Dečića koja ide u prvo pretkolo Lge prvaka, a Mornar iz Bara kao viceprvak ide u prvo pretkolo Konferencijske lige.

Treći predstavnik Crne Gore u Evropi i drugi predstavnik u prvom pretkolu Konferencijske lige upravo će biti pobjednik duela između Jezera i Budućnosti, tačnije osvajač Kupa Crne Gore.

Duel u Podgorici jako je bitan i za FK Velež koji će nakon večerašnjeg finala Crne Gore konačno znati svoju sudbinu pred žrijeb Konferencijske lige koji je zakazan za 17. juni u švicarskom Nyonu.

Velež je sa koeficijentom 3.500 trenutno na 26. mjestu, prvom iznad crte za status nositelja.

Budućnost ima veći koeficijent od Veleža on iznosi 8.000, dok FK Jezero ima koeficijent 0.875, znatno manji od Veleža.

Dakle, da bi Velež bio nositelj u prvom pretkolu Konferencijske lige odgovara mu trijumf Jezera, ako Budućnost osvoji Kup Crne Gore, Velež neće biti nositelj u prvom pretkolu.

Budućnost je zajedno sa Rudarom iz Pljevlje najtrofejnija ekipa u Kup takmičenju Crne Gore, oba tima imaju po četiri trofeja, a Budućnost ima i tri izgubljena finala, tako da su ekipa sa najviše finalnih utakmica u Kupu Crne Gore, imaju ukupno sedam finala.

Sa druge strane FK Jezero iz Plava igra najbolju sezonu u historiji kluba i imaju priliku da dođu do prvog trofeja i debitantskog nastupa na evropskoj sceni. Naravno za tim Jezera je ovo prvi put da igraju finale Kupa Crne Gore.

Finale Kupa Crne Gore između Budućnosti i Jezera igra se sa početkom u 20:30 na stadionu Pod Goricom.

Slični članci

Back to top button