BiHDruštvoHercegovinaKonjicMagazinVijesti

Emina Džajić – učenica generacije šk. 2023/2024. godine

U užem izboru za učenika generacije školske 2023/2024. godine našli su se najbolji, titulu je ponijela Emina Džajić, učenica matematičko-informatičke gimnazije, Srednje škole Konjic.

Njena posvećenost učenju rezultirala je stalnim uspjesima na školskim takmičenjima, a pet osvojenih nagrada u četvrtom razredu dio su završnog i najuspješnijeg čina.

Ništa manje vrijedna Emina nije bila ni na kantonalnim takmičenjima iz kojih je izlazila s osvojenim jednim prvim i tri druga mjesta iz matematike, trećim mjestom iz fizike, prvim mjestom iz informatike, trećim mjestom iz engleskog jezika, a bila je i dio prvoplasiranog tima na kantonalnom takmičenju iz demokratije.

Ovogodišnje federalno takmičenje iz fizike obilježila je osvojenim trećim mjestom, a ranije je na međunarodnom takmičenju “Pod nebom vedre vjere – Islam i Evropa u iskustvu Bosne” također osvojila treće mjesto.

Za istraživačke i sposobnosti pisanja naučnog rada, nagrađivana je prvim i drugim mjestom na konkursima Arhiva HNK-a, dok je svoju umjetničku nadarenost potvrdila na literarnim konkursima Grada Konjica s osvojena dva prva i jednim trećim mjestom.

Opus znanja i interesovanja Emina je obogatila učešćem na IT girls sajmu, MSCommunity konferenciji, S.T.A.R. Challenge takmičenju u preduzetništvu, takmičenju „Konjic STEM Challenge 2023“, a socijalne vještine i sposobnosti prezentacije pokazala je u Ljetnoj školi demokratije i festivalskom programu „Noć u muzeju“ u organizaciji Civitasa BiH, STEM Youth kampu u organizaciji Asocijacije za napredak nauke i tehnologije u BiH, projektima Let's read, PRO-Budućnost program mirovnog obrazovanja, Mladi heroji i Let's debate change.

Njen izbor u budućnosti je Elektrotehnički fakultet u Sarajevu.

U vezi sa svojim budućim planovima, ova perspektivna djevojka skromno je istakla da će sa sobom uvijek nositi znanje, vjeru i volju da doprinosi razvoju i napretku društva gdje god ju životni put odvede.

Slični članci

Back to top button