HercegovinaKonjicSportVijesti

Konjičanin Eldar Mehić upisao prve minute u dresu Rođenih

Talentovani junior Fudbalskog kluba Velež, Konjičanin Eldar Mehić, debitovao je za prvi tim Rođenih.

Utakmica posljednjeg 33. kola WWin lige Bosne i Hercegovine, koju su Rođeni odigrali na stadionu Tušanj u Tuzli, osim sigurne pobjede i trijumfalnog završetka uspješne takmičarske sezone, dugo će u sjećanju ostati talentovanom junioru Veleža, Eldaru Mehiću (18).

Mladi fudbaler Rođenih, koji je ponikao u Fudbalskom klubu Igman Konjic, svojim ulaskom u igru u 85. minuti susreta, upisao je zvaničan debi u dresu prvog tima Rođenih. Iako do kraja utakmice nije preostalo dugo vremena, Eldaru je i to bilo dovoljno da ostavi dobar dojam i predstavi svoj fudbalski talenat. Upravo je Eldar Mehić svojom asistencijom u 89. minuti utakmice pomogao najboljem pojedincu jučerašnjeg meča, Mihaelu Mlinariću, da postigne pogodak i tako kompletira svoj prvi “hattrick” u crvenom dresu.

Eldar Mehić je član juniorske selekcije Fudbalskog kluba Velež, koja ove sezone ostvaruje odlične rezultate i zasluženo zauzima treću poziciju u okviru Omladinske Premijer lige BiH. Standardni je prvotimci ekipe trenera Adisa Obada i u dosadašnjem dijelu Omladinske Premijer lige BiH upisao je 23 nastupa za juniore Veleža.

“Ponosni smo što je u ovoj sezoni veliki broj naših mladih igrača dobio svoju priliku da upiše minute za prvi tim Rođenih i što naši momci, iako bez vrijednog seniorskog iskustva, već sada pokazuju da zasigurno posjeduju fudbalski talenat i da će samo nastavkom svakodnevno napornog i kvalitetnog rada u što skorijem roku ponovo dobiti svoju priliku za koju smo sigurni da će je i znati iskoristiti”, objavili su iz FK Velež Mostar

Slični članci

Back to top button