DruštvoKonjicKulturaVijestiZabavaZanimljivosti

Druga osnovna škola Konjic oduševila svečanom priredbom povodom Dana škole

FOTO: JU DRUGA OŠ KONJIC

Tokom priredbe predstavljeni su rezultati i uspjesi postignuti u školskoj godini 2023./2024., a učenicima koji su se istaknuli na školskim, gradskim i kantonalnim takmičenjima iz različitih predmeta i oblasti uručene su zaslužene zahvalnice.

S posebnom pažnjom pratila se i ceremonija ispraćaja 73 maturanta ove generacije. Učenicima koji su kroz svih devet godina ostvarili odličan uspjeh dodijeljene su pohvale, a titulu učenice generacije Druge osnovne škole Konjic osvojila je Naida Mravović.

Direktorica škole Munevera Tinjak izrazila je zadovoljstvo i ponos postignućima učenika i nastavnog kolektiva. Zahvalila se Gradskoj upravi Konjic na kontinuiranoj podršci, a posebno na izgradnji novog igrališta u sklopu škole.

Šeherzada Alić iz Gradske uprave Konjic prenijela je pozdrav gradonačelnika Osmana Ćatića i pohvalila sve uposlenike i učenike škole na ostvarenim rezultatima. Naglasila je da Grad Konjic redovno novčano nagrađuje najuspješnije učenike na takmičenjima, te da će stipendije za daljnje školovanje dobiti i najbolji učenici iz svih osnovnih škola u Konjicu.

Uz oduševljenje publike, na priredbi su predstavljeni i radovi brojnih sekcija, gdje su vrijedni učenici demonstrirali svoje talente i sve ono što su vježbali tokom školovanja.

Dan škole u Drugoj osnovnoj školi Konjic bio je prava prilika za ponos i slavlje postignuća, ali i za nove nade i obećanja za budućnost.

Slični članci

Back to top button