DruštvoHercegovinaKonjicKulturaVijestiZabavaZanimljivosti

Osnovna škola Čelebići proslavila 86. rođendan!

Učenica Džejla Lapo proglašena učenicom generacije!

Konjic, 24. maja 2024. godine: Učenici, nastavnici i gosti okupili su se u Osnovnoj školi Čelebići kako bi proslavili 86. godišnjicu rada ove ugledne obrazovne institucije. Svečanost je obilježena bogatim programom koji su pripremili učenici uz pomoć svojih nastavnika, a tom prilikom su dodijeljene diplome i priznanja za postignute rezultate učenicima i njihovim mentorima.

Džejla Lapo – Učenica generacije

Istaknuta je učenica Džejla Lapo koja je proglašena učenicom generacije. Njena iznimna ljubav prema učenju, uz nezaobilaznu podršku roditelja i nastavnika od samog početka školovanja, dovela ju je do toga da se istakne u svestranosti i postigne zapažene rezultate u svim predmetima i vanškolskim aktivnostima. Džejla je pravi primjer predanosti i rada te inspiracija svima svojim školskim prijateljima.

Priznanja i nagrade

Tokom svečanosti dodijeljene su nagrade i priznanja učenicima i njihovim mentorima za postignute rezultate na brojnim takmičenjima, projektima i učenicima ponosa. Posebno priznanje dodjeljeno je Nijazu Kurtoviću, bivšem direktoru škole (2018. – 2023.), za njegov izuzetan doprinos radu i promociji škole.

Svečanost uz brojne goste

Današnjoj svečanosti su prisustvovali predstavnici Grada Konjica, Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, osnovnih škola iz HNK, direktori škola i drugi brojni predstavnici obrazovnih institucija iz Konjica.

Ova godišnjica i dodjeljena priznanja su potvrda kontinuiranog uspjeha i predanosti kolektiva Osnovne škole Čelebići u pružanju kvalitetnog obrazovanja svojim učenicima te njihovom ohrabrivanju da postanu odgovorni i uspješni članovi društva.

FOTOGALERIJA s priredbe dostupna je na facebook stranici škole.

Slični članci

Back to top button