BiHCrna hronikaDruštvoVijesti

Poznata imena muškaraca koji se sumnjiče da su bacili bombe na kuće Čengića i Deljkovića

Sarajevska policija uhapsila je dvojicu momaka koji se sumnjiče da su bacili bombu na kuću Irfana Čengića i Vedada Deljkovića, a prema nezvaničnim saznanjima riječ je o Benjaminu Aganoviću i Mirzi Hasanbegoviću.

Kako je saopćeno iz policije, oni su lišeni slobode zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo “Izazivanje opće opasnosti” prvog aprila, odnosno jučer.

Također, muškarci lišeni slobode se dovode u vezu i sa izvršenjem krivičnog djela aktiviranja eksplozivne naprave u ulici Kreštalica, izvršeno dana 26. marta. U toj ulici se nalazi kuća Vedada Deljkovića, vijećnika u Općini Stari Grad.

Oni se nalaze u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo na kriminalističkoj obradi.

“Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju rad na dokumentovanju ovih krivičnih djela i rasvjetljavanju svih okolnosti njihovog počinjenja”, saopćeno je ranas iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Kako je i sam načelnik Općine Stari Grad Irfan Čengić rekao jučer, sumnja se da su ove eksplozije povezane sa parkinzima u ovoj općini i tome što je pokrenuta inicijativa da se svi parkinzi vrate u vlasništvo općine.

Klix.ba

Slični članci

Back to top button