BiHSportVijesti

Denković i Bajrić u timu 24. kola Premijer lige BiH

U 24. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrano je 6 utakmica, postignuto je 18 golova, imali smo dosta efikasne utakmice.

Imali smo odlične partije fudbalera Wwin lige Bosne i Hercegovine, a redakcija Sport Centra je u formaciji 4-4-2 izabrala ovih 11 fudbalera.

U timu kola su dva igrača Igmana, koji je na Gradskom stdionu u Konjicu savladao Slogu rezultatom 2:0. Stefan Denković je odigrao izvanrednu utakmicu u petak protiv Sloge, dok je štoper Igmana Adin Bajrić odlično odgovarao na defanzivne zadatke koje je riješavao bez problema.

Osman Hadžikić (Velež)

Čuvar mreže Veleža je bio odličan u utakmicu protiv Željezničara. Sačuvao je mrežu netaknutom na Grbavici što je dosta teško svim golmanima na ovom stadionu. Pomogao je svom timu da ostvare pobjedu koja je jako važna za njegov tim koji se bore za Evropu.


Branko Vrgoč (Posušje)


Defanzivac tima iz Posušja je pomogao odlično svom timu da osvoji jako važna tri boda na gostovanju u Gabeli, zajedno sa svojom zadnjom linijom i golmanom sačuvali su gol. Vrgoč je jedan od zaslužnih fudbalera sa fantastičan niz Posušja u drugom dijelu sezone.

Adin Bajrić (Igman Konjic)

Štoper Igmana je odlično odgovarao na defanzivne zadatke koje je riješavao bez problema, u duelu protiv Sloge Meridan tima koji je u samov vrhu tabele, zaustavio je i dosta raspoloženog Vidića ove sezone, kojeg je odlično čuvao u ovoj utakmici.


Mihael Kuprešak (Široki Brijeg)


Fudbaler Širokog Brijega ovu polusezonu individualno igra odlično, ponovo se upisao i u stijelce u ovom kolu, odlično se otvarao u napadu, ali i nazad jako dobro stajao, svojim golom pomogao je Širokom da osvoje jako važna tri bodanad Zvijezdom 09.


Josip Ćorluka (Zrinjski)


Ćorluka je u duelu protiv aktuelnog lidera Borca odigrao odličnu utakmicu, jako dobro čuvao napadače Borca, što nije polazilo za rukom defanzivcima drugih klubova ove sezone.


Dino Halilović (Velež)


Bio je junak njihove utakmice na Grbavici. Ovaj dvadesetšestogodišnji fudbaler postigao je svoj prvi gol u dresu Veleža u 54. minuti utakmice, donoseći timu velika tri boda kojima su se učvrstili na trećem mjestu.

Tarik Ramić (Zrinjski)

Dvadesetogodišnji vezni igrač Zrinjskog, postigao je svoj treći gol u dresu Plemića protiv vodeće ekipe Borca. Mladi vezni igrač je zajedno s Bradarićem izvanredno kontrolisao sredinu terena i osvojio tri važna boda u Banjaluci.

Stefan Denković (Igman)

Sjajni tridesetdvogodišnji fudbaler Igmana, odigrao je izvanrednu utakmicu u petak protiv Sloge Meridian. Nakon što nije bio u konkurenciji ovog proljeća, u svojoj prvoj utakmici ove godine postigao je svoj četvrti gol u sezoni. Njegov povratak sigurno će mnogo značiti ekipi.

Franis Kyeremeh (Sarajevo)

Brzonogi igrač iz Gane je odigrao fanatstičnu utakmicu protiv Tuzla Citya. Simon Rožman ga u posljednje dvije utakmice dosta ofanzivnije koristi što mu Kyeremeh uzvraća asistencijama. Sjajno je asistirao Čatakoviću za vodeći pogodak u posljednjem kolu.

Hamza Čataković (Sarajevo)

Definitivno igrač u najboljoj formi. Sa tri gola na Tušnju, i ukupno šest u posljednje četiri utakmice, on je ključni igrač koji je doprinio važnoj pobjedi Bordu timu. Sa 10 golova već postignutih ove sezone, ako postigne još dva, izjednačit će svoj rekord iz Tercina kada je postigao 12 golova za sezonu.

Gabrijel Boban (Posušje)

Iskusni ofanzivac Posušja, postigao je u subotu svoj peti gol ove sezone, donoseći tako vrijedna tri boda svojoj ekipi sa gostovanje iz Gabele. Ovaj robusni napadač prekinuo je niz od šest utakmica bez postignutog pogotka.

Slični članci

Back to top button