BiHDruštvoMagazinVijesti

Turski Crveni polumjesec osigurao iftare i prehrambene pakete za više od 8.500 osoba u BiH

Turski Crveni polumjesec tokom ramazana organizovat će iftare te podjelu više od hiljadu prehrambenih paketa stanovništvu Bosne i Hercegovine.

– Širom Bosne i Hercegovine, u selima i manjim naseljima biće organizirani iftari za postače. Osim toga, u pojedinim mjesnim zajednicama, onima u potrebi, iftar će biti dostavljen na kućna vrata. Turski Crveni polumjesec uvijek je tu za najranjivije kategorije društva. Tako će i ovaj ramazan podržati više od hiljadu domaćinstava sa prehrambenim paketima – saopštili su iz Turskog crvenog polumjeseca.

Tako su već od prvog dana ramazana krenuli su sa podjelom iftara na kućna vrata Mjesne zajednice Lokve, što je, sudeći po reakcijama, izuzetno obradovalo mještane.

– Sada već tradicionalno, zahvaljujući narodu Republike Turske i njihovim donacijama, svake godine realiziramo aktivnosti tokom mjeseca ramazana. Cilj nam je olakšati i uljepšati ovaj mjesec onima kojima je to potrebno, te im poslati jasnu poruku da nisu sami – rekao je Suat Sokullu, šef delegacije Turskog Crvenog polumjeseca u Bosni i Hercegovini.

Tokom cijelog mjeseca ramazana, koji ne nastupio u nedjelju, 10. marta, kontinuirano će biti organizirani iftari u povratničkim mjestima, ruralnim dijelovima, kao i manjim naseljima Bosne i Hercegovine.

Također, prehrambeni paketi biće podijeljeni na više od 25 lokacija u Bosni i Hercegovini, najavili su iz ove organizacije.

(Preporod.info)

Slični članci

Back to top button