DruštvoHercegovinaJablanicaPolitikaVijestiZanimljivosti

Ulica “Bitka za ranjenike” u Jablanici dobija novi izgled: završena rekonstrukcija i izgradnja

Završeni su radovi na kompleksnoj rekonstrukciji i izgradnji ulice “Bitka za ranjenike” u Jablanici. Projektom su obuhvaćeni bitni zahvati koji poboljšavaju funkcionalnost i izgled ceste, a na korist će biti kako vozačima tako i pješacima.

Izvedeni su radovi na efikasnoj odvodnji oborinskih voda, čime se rješava dugogođašnji problem poplavljenja ulice. Također, uređen je novi parking prostor koji će olakšati parkiranje u okolici. Završna faza radova bila je asfaltiranje saobraćajnice, čime je uspostavljena glatka i sigurnija vožnja.

Uz ranije izvedene radove na uređenju trotoara ova ulica je poprimila potpuno drugačiji izgled i veću funkconalnost za saobraćaj u pokretu i mirovanju. Sad je pogodnija i za pješačke šetnice, pružajući sigurniji i ugodniji prolaz pješacima.

Ukupna vrijednost ovog značajnog projekta iznosi 85.474,35 KM, a uspješno ga je realizovalo preduzeće “KOPEX DODIG” d.o.o. iz Čitluka.

Završetak radova i novo lice ulice “Bitka za ranjenike” predstavlja pozitivnu novost za Jablanicu i njezine građane, doprinoseći boljoj infrastrukturi i kvalitetu života u gradu.

Slični članci

Back to top button