BiHKonjicSport

Harun Sinanović i Džan Ždrale nastupaju na memorijalnom kickboxing turniru Braća Bašović

U Sarajevu će se u nedjelju, 3. decembra, u 17 sati održati tradicionalni, 21. Memorijalni kickboxing turnir “Braća Bašović”, u znak sjećanja na Behudina i Bidu Bašovića, pionire borilačkog sporta u BiH.

Na turniru koji se održava u sarajevskom Domu mladih učestvovat će najbolji borci iz cijele BiH. Na memorijalnom kickboxing turniru “Braća Bašović” nastupaju i dva kickboxera iz Konjica, Harun Sinanović i Džan Ždrale, članovi KBS Balkan Konjic.
Džan radi svoj peti po redu polu profi meč i traži svoju petu pobjedu i upravo je ovo i revanš za taj jedini poraz koji Džan ima. Bori se u disciplini low kick 3×2min na – 67kg. Pokušat će se revanširati odličnom Rijadu Hadroviću iz “KBA Ilidža”
Harun Sinanović radi meč večeri i traži svoju drugu pobjedu u profi ringu.
Superteskaški duel za meč večeri po K-1 pravilima 3 ×3 min protiv perspektivnog i vrlo dobrog Harisa Islamovića iz “KBA Ilidža”.
“Naši borci su uradili jako dobre pripreme za ovaj turnir i očekujemo pobjede naravno”, rekao je Asmar Imamović, trener KBS Balkan Konjic.

Raspored borbi na 21. Memorijalnom kickboxing turniru “Braća Bašović” je sljedeći:

do 60 kg Isa Smajić (Lugan Novi Travnik) – Hamza Hadrović (KBA Ilidža)

do 67 kg Džan Ždrale (Balkan Konjic) – Rijad Hadrović (KBA Ilidža),

do 67 kg Safer Habibović (Lugan Novi Travnik) – Hamza Klisura (KBK Fojnica)

do 71 kg Nedim Malkoć (Kurto Bihać) – Nuh Hebibović (KBV Gladijator)

do 81 kg Jasko Skalić (Kurto Bihać) – Haris Hajdarević (KBA Ilidža)

preko 91 kg Harun Sinanović (Balkan Konjic) – Haris Islamović (KBA Ilidža).

Na konferenciji za medije, koja je održana na Ilidži, prisutnim su se obratili Džemko Bašović, Nermin Bašović, Asmar Imamović (trener Balkana iz Konjica), te Nuh Hebibović, Harun Sinanović i Rijad Hadrović (KBA Ilidža).

“Hvala svima koji nam na svoj način pomažu da već 21 godinu održavamo Memorijalni kickboxing turnir ‘Braća Bašović’ i na taj način nastavljamo tradiciju koja traje duže od dvije decenije. Behudin i Bido Bašović su bili veliki sportisti i ljudi velikog srca, a kao pioniri borilačkog sporta u BiH dali su veliki doprinos afirmaciji kickboxinga. Ovaj turnir je način da njihova sportska djela sačuvamo od zaborava. Posebno hvala medijima koji informišu javnost o ovoj manifestaciji i na najbolji način čuvaju od zaborava lik i djela Behudina i Bide Bašovića”, rekao je Džemko Bašović u ime organizatora.

Slični članci

Back to top button