Crna hronikaDruštvoKonjic

MUP HNK: U Konjicu osoba lišena slobode zbog “Neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga“

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Dana 27.10.2023. godine,Odjel kriminalističke policije PU Konjic lišio je slobode lice inicijala H.Č /1991/ iz Konjica, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo iz čl. 238. st. 1. „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ KZ FBiH.

Postupajući po provođenju operativnog plana „Borba protiv zloupotrebe opojnih droga“ i po Naredbi Opštinskog suda u Konjicu, policijski službenici Odjela kriminalističke policije PU Konjic, Odjela za posebne namjene sektora kriminalističke policije MUP-a HNK, kao i policijske stanice Konjic izvršili su pretres stana , pratećih objekata i vozila koje koristi osumnjičeni.

Prilikom pretresa kod osumnjičenog je pronađeno 220,26 grama praškaste tvari koja asocira na heroin, 60,13 grama bijele praškaste tvari koja asocira na kokain, 391,39 grama  praškaste tvari koja asocira na speed. Također je pronađen plinski pištolj marke „EkolFiretMagnum“ i 50 komada municije, digitalna vaga, vakumirka, PVC vrećice za vakumiranje i mobilni telefon.

Po završetku kriminalističke istrage  podnijet će se Izvještaj o izvršenom KD Kantonalnom tužilaštvu u Mostaru, isto tako podnijet će se Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka Opštinskom sudu u Konjicu, zbog izvršenja prekršaja iz čl. 7. st. 4. Zakona o oružju i streljivu HNK. 

ŠEF ODSJEKA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

muphnk.ba

Slični članci

Back to top button