BiHPolitikaVijesti

Safet Softić izrabran za predsjednika GO SDA, evo koje sve članove je predložio Izetbegović

Na konstituirajućoj sjednici Glavnog odbora Stranke demokratske akcije (GO SDA) izabrano je 15 dodatnih članova GO, sa liste koju je predložio predsjednik Bakir Izetbegović.

Na ovoj sjednici su verificirani mandati članova GO koji su izrabrani na 8. Kongresu SDA, kada je reizabran i predsjednik stranke.

No, ostalo je da budu potvrđeni članovi GO sa liste koju je predložio Bakir Izetbegović, što je danas urađeno.

Ti novoizabrani članovi Glavnog odbora su Safet Kešo, Faruk Kapidžić, Midhat Čaušević, Jasmina Biščević-Tokić, Ines Delić, Hamdija Abdić, Bisera Turković, Ivica Šarić, Safet Softić, Sedad Dedić, Saša Lukić, Ibrahim Nadarević, Jasmin Spahić, Emir Poljo i Elvira Dilberović.

Za predsjednika Glavnog odbora izabran je Safet Softić, a za njegove zamjenike Alija Tabaković, Ivica Šarić, Saša Lukić i Erna Merdić Smailhodžić.

Također je na poziciju generalnog sekretara SDA izabran Halid Genjac, koji je ovu funkciju vršio i ranije, ali ne u posljednje četiri godine.

Glavni odbor je izabrao i 17 preostalih članova Predsjedništva SDA, a to su Šefik Džaferović, Eldar Čomor, Šemsudin Dedić, Fahrudin Skopljak, Esed Kadrić, Miralem Galijašević, Tahir Lendo, Hikmet Hodžić, Nijaz Hušić, Smiljana Viteškić, Mirela Mateša Bukva, Anes Osmanović, Atif Hadžidedić, Ramiz Šemić, Nedžad Bešić, Mirudin Dugonjić i Ibrahim Drljević.

Na konstituirajućoj sjednici je jednoglasno usvojen i zaključak kojim se osuđuje nasilje nad stanovnicima Gaze, kršenje međunarodnog prava i prava civilnog stanovništva na život, te se u cjelosti podržava Rezolucija Ujedinjenih nacija o uspostavi humanitarnog primirja.

Klix.ba

Slični članci

Back to top button