DruštvoKonjicVijestiZanimljivosti

Djeca Vrtića Happy Kids u posjeti gradonačelniku Konjica

Ovih dana mališani iz vrtića Happy kids iz Konjica posjetili su gradonačelnika Konjica Osmana Ćatića. Djeca su se družila sa gradonačelnikom, razgovarala s njim i provela ugodne trenutke tokom obilaska Gradske uprave Konjic.

Gradonačelnik Ćatić istakao je, da su djeca budućnost Konjica i da se nada, da će neko od njih jednog dana biti gradonačelnik ovog grada. Zahvalio se tetama iz vrtića na brizi i odgoju djece.

“Nalazim se u najljepšem društvu, društvu najmlađih koji su naša budućnost. Oni su danas posjetili svog gradonačelnika, svoju zgradu Gradske uprave i želim da se tako i osjećaju. Nadam se da će neko od njih biti naš budući gradonačelnik, da će voditi naš grad naprijed i da će živjeti u Konjicu i svojoj domovini Bosni i Hercegovini. Zahvaljujem se tetama iz Vrtića Happy kids, koje na ovakav način odgajaju našu budućnost, našu djecu, koja pokazuju da znaju u pravom smislu konzumirati riječi Konjic i domovina Bosna i Hercegovina. Drago mi je da su na prijemu koji smo upriličili za njih, sve nas ovdje u Gradskoj upravi obradovali pjesmom, kroz čiji su tekst skrenuli pažnju na ono što je najveće bogatstvo, a to su djeca grada Konjica”. – kazao je gradonačelnik Ćatić.

Direktorica vrtića Dženana Mustafić podsjetila je na dobru saradnju vrtića sa Gradskom upravom. Nakon što su djeca otpjevala pjesmu o Konjicu, direktorica je gradonačelniku Ćatiću uručila tekst pjesme, koji je ukrašen crtežom i uokviren.

Važnost posjete gradonačelniku

Djeca su bila oduševljena posjetom koja je bila jedinstvena prilika za druženje i upoznavanje djece sa institucijama u njihovom gradu. Također, pokazala je da je Grad Konjic grad koji brine o svojoj djeci.

Posjetu vrtića gradonačelniku Konjica je važna, jer je to prilika za djecu, da se upoznaju sa radom Gradske uprave i da se druže sa gradonačelnikom. Ova posjeta je bila posebno značajna jer je pokazala, da gradonačelnik Konjica brine o djeci i da je svjestan njihovog značaja za budućnost grada.

Posjetu je sudjelovalo 60 djece, a fotografije s posjete možete vidjeti u nastavku.

Slični članci

Back to top button