BiHDruštvoKonjicSvijetVijestiZanimljivosti

PRIJEM Adin Turak u reprezentaciji BiH na Evropskom takmičenju, 22. septembra

Prijem za Adina Turka, učenika Osnovne škole Seonica i člana četvoročlane reprezentacije Bosne i Hercegovine koja će nastupiti na Evropskom saobraćajno-obrazovnom takmičenju u Baru u Crnoj Gori.

Danas je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić sa saradnicima upriličio prijem za Adina Turka, učenika 6.razreda Osnovne škole Seonica, koji se nakon osvojenog drugog mjesta na Finalnom saobraćajno-obrazovnom takmičenju BIHAMK-a među 52 takmičara iz Bosne i Hercegovine plasirao za nastup na Evropskom saobraćajno – obrazovnom takmičenju, koje će biti održano od 22. do 24. septembra u Baru u Crnoj Gori.

Prijemu su uz Adina, prisustvovali mentor Zijad Lepara, direktor i sekretar Osnovne škole Seonica Zijad Halilović i Sejad Hakalović i majka Sabina Turak.

– Možemo biti ponosni da Konjic nastavlja jednu lijepu tradiciju, posebno kada je riječ o Osnovnoj školi Seonica čiji su učenici 6. put pod mentorstvom nastavnika Zijada Lepare, dio reprezentacije BiH na Evropskom takmičenju. Čestitam Adinu, mentoru, menadžmentu škole i porodici, uz želje za puno sreće i uspjeha na predstojećem takmičenju – kazao je gradonačelnik Ćatić.

– Aktivno smo se pripremali, jeste teško i zahtjevno, ali kada savladaš i naučiš pravila, onda je mnogo lakše. Uzbuđen sam i očekujem osim dobrih rezultata na takmičenju i druženje sa vršnjacima. Hvala za podršku – kazao je jedanaestogodišnji Adin Turak.

– Mi smo jedina škola sa saobraćajnom sekcijom u HNK i za učenike je ona zahtjevna, ali i poučna, jer osim pravila u saobraćaju, uče se i saobraćajnoj kulturi,što je posebno značajno. Očekujemo zalaganje i dobar rezultat na Evropskom takmičenju – kazao je mentor Zijad Lepara.

Zahvaljujući se Gradu Konjicu na podršci direktor Osnovne škole Seonica Zijad Halilović je naglasio da je prijem lijep način da svi zajedno požele Adinu i njegovom mentoru mnogo sreće i isprate ih na takmičenje.

– Oni su već pokazali uspjeh samim plasmanom na ovaj nivo takmičenja. Želimo da što bolje predstave školu, Konjic i Bosnu i Hercegovinu.

Slični članci

Back to top button