BiznisDruštvoHercegovinaJablanicaKonjicOglasiPoljoprivredaVijesti

Javni poziv pri zapošljavanju branilaca i članova njihovih porodica u HNK u 2023.

Ministarstvo za pitanja boraca HNK objavilo je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava pomoći za zapošljavanje i samozapošljavanje branilaca i članova njihovih porodica u HNK  u 2023. godini.

Predmet Javnog poziva je dodjela sredstava za finansiranje mjera iz Programa pomoći zapošljavanja i samozapošljavanja boraca i članova njihovih porodica u Hercegovačko-neretvanskom kantonu iz raspoloživih sredstava Ministarstva za pitanja boraca HNK u iznosu od 300.000,00 KM .

Korisnici programa su: fizička lica (branioci) i pravna lica (zadruge čiji su osnivači ili članovi u statusu branioca ili člana njegove porodice, porodična poljoprivredna gospodarstva i obrti čiji su vlasnici u statusu branioca ili člana njegove porodice). 

Sredstva su namjenska bespovratna koja se mogu odobriti za: 

• poticanje samozapošljavanja branilaca i članova njihovih porodica kroz podršku osnivanju i obavljanju obrtničke djelatnosti kao prvo pokretanie vlastite samostalne djelatnosti-obrta i podršku obavljanju obrtničke djelatnosti registrovane u tekućoi godini od strane branioca ili članova njihovih porodice; 

• poticanje samozapošljavanja branilaca i članova njihovih porodica kroz pomoć razvoju i održivosti porodičnih poljoprivrednih gospodarstava i branilaca-poljoprivrednika;

 • poticanje osnivanja, rada i razvoja boračkih zadruga. 

Javni poziv ostaje otvoren d 25. 8. 2023.

Sve ostale detalje, kao i prijavne obrasce možete pronaći na stranici Ministarstva, odnosno OVDJE

Slični članci

Back to top button