DruštvoKonjicVijesti

Obilježena 85. godina postojanja OŠ Čelebići

Danas je OŠ Čelebići obilježila Dan škole uz prigodan program kojeg su pripremili učenici centralne i područnih škola.

25 maja navršilo se 85. godina od osnivanja Osnovne škole Čelebići, a današnja svečanost održana je u prisustvu predstavnika Grada Konjica, predstavnika Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, predstavnika osnovnih škola HNK, direktora škola i drugih obrazovnih ustanova iz Konjica.

OŠ Čelebići zajedno sa područnim školama broji 206 učenika kazao je direktor pomenute škole Nijaz Kurtović koji se tokom obraćanja na današnjoj svečanosti zahvalio svima koji su došli uveličati njima ovaj bitan datum.

OŠ Čelebići obilježila Dan škole

“U proteklih nekoliko godina kontinuirano smo radili na poboljšanju uslova rada kako za učenike, tako i za nastavnike, a sve s ciljem osavremenjivanja nastavnog procesa kako bi mogli ići u korak s vremenom. Također, čestitam svim učenicima koji su ostvarili zapažene rezulatate na takmičenjima i drugim aktivnostima, ali i njihovim mentorima, jer odgajati mladog čovjeka u današnjem vremenu napredne tehnologije, veliki je izazov za sve nas. Sadašnjim  i budućim učenicima želim poručiti da je uspjeti u životu lako, sve dok vjerujete u sebe. Našim maturantima želim sreću u nastavku školovanja” kazao je direktor OŠ Čelebići Nijaz Kurtović.

OŠ Čelebići obilježila Dan škole
Nijaz Kurtović direktor OŠ “Čelebići”

U ime Grada Konjica čestitkama se pridružio pomoćnik gradonačelnika u Službi za privredu i fiinansije Adnan Špago, koji je istaknuo da ga za ovu školu vežu najljepše uspomene jer je u školskim klupama OŠ Čelebići, stekao osnove odgoja i obrazovanja. Prisutnima se obratio i kazao da će Grad Konjic uvijek biti snažna podrška uspjehu učenika tokom njihovog osnovnog obrazovanja.

“Najiskrenije čestitke upućujem učenicima sa željom da im uspjesi i rezultati koji su ostvareni tokom odgojno-obrazovnog procesa, budu vodilja u budućnosti. Grad Konjic i Gradska uprava znat će to prepoznati, i uvijek će biti snažna podrška uspjehu učenika i njihovih nastavnika, ali i svim projektinim i programskim aktivnostima i procesima koji budu usmjereni ka pružanju što boljih uslova za odvijanje nastavnog procesa” istaknuo je Adnan Špago pomoćnik granonačelnika u Službi za privredu i finansije.

OŠ Čelebići obilježila Dan škole
Adnan Špago pomoćnik granonačelnika u Službi za privredu i finansije.

Na današnjoj svečanosti dodjeljene su diplome učenicima za ostvarene rezultate u školskoj godini na gradskim, kantonalnim i državnim takmičenjima, a diplome je uručio direktor Nijaz Kurtović. Za učenika generacije proglašen je Enid Hajduk, koji je tokom svog devetogodišnjeg školovanja imao prosjek ocijena 5. Kako je kazao za radiokonjic.ba,  još nije odlučio u kojem smjeru želi nastaviti svoje obrazovanje, ali zasigurno zna da će mu titula učenika generacije obilježiti osnovno obrazovanje ali i biti motivacija da u nastavku školovanja bude uspješan kao do sada:

“Definitivno će moje osnovno obrazovanje da mi bude urezano u sjećanje do kraja života, posebno titula učenika generacije. Pamtit ću svoje drugove, nastavnike i ostalo osoblje ove škole. Još uvijek se razmišljam šta dalje, nekako imam želju da upišem medresu, ali nisam još čvrsto odlučio. Za šta god da se odlučim, koristiti će mi znanje koje sam stekao tokom osnovnog obrazovanja” izjavio je.

OŠ Čelebići obilježila Dan škole

Učenica Lejla Sakić proglašena je za ponos generacije OŠ Čelebići u školskoj 2022./23. a odlukom nastavničkog vijeća, zahvalu za doprinos u radu Vijeća učenika dodjeljena je učenici devetog razreda Amili Zukić.

OŠ Čelebići obilježila Dan škole

Prigodan program povodm Dana škole pripremili su učenici raznih školskih sekcija:muzičke, dramske, likovne, recitatorske te ritmičke, kojim su uljepšali današnju svečanost.

OŠ Čelebići obilježila Dan škole

radiokonjic.ba

Slični članci

Back to top button