DruštvoKonjicVijesti

Maida Biber je učenica generacije Srednje škole Konjic u školskoj 2022/2023. godini

Titula učenice generacije Gimnazije pripala je Lamiji Dženetić, dok je Suana Landžo proglašena učenicom generacije tehničkih škola. Hamza Lepara je učenik generacije stručnih škola.

Srednja škola Konjic proglasila je najuspješnije učenike u školskoj 2022./2023.godini. Titulu učenice generacije ponijela je Maida Biber, koja je u protekle četiri godine pohađala Gimnaziju. Dosta uloženog rada, truda i kontinuiranog učenja, rezultirali su na kraju srednjoškolskog obrazovanja, vrijednim i zasluženim priznanjem, kaže Maida, koja ne krije sreću zbog svega što je uspjela ostvariti tokom školovanja u Srednjoj školi Konjic.

“Titula učenice generacije mi mnogo znači na kraju mog srednjoškolskog obrazovanja. Ja sam i nakon osnovne škole ponijela titulu učenice generacije, tako da je postojala želja da se isto to ponovi i u srednjoj školi, ali nikada to nisam sebi stavljala kao prioritet. Međutim, kao kruna za sav moj rad tokom protekle četiri godine, stigla je i ova nagrada”-kazala nam je Maida.

Ona je tokom školovanja bila posebno uspješna na školskim i kantonalnim takmičenjima iz fizike i matematike. Smatra da je to presudilo kod proglašenja učenice generacije u školskoj 2022./2023.godini.

“Našla sam se u generaciji za koju uvijek kažem da je bila riznica nadarenih i talentovanih učenika. Svi su imali, zaista, visoko postavljene ciljeve i ustrajno su radili na njihovom ostvarenju. To mi predstavlja dodatnu čast i ponos što sam se baš među njima istakla i ponijela titulu učenice genracije. Ova posljednja godina za mene je bila baš uspješna, jer sam na kantonalnim takmičenjima iz fizike i matematike osvojila prva mjesta. I ne samo da sam osvojila prvo mjesto iz matematike, nego sam od mogućih 50, osvojila sve bodove, što je posmatrano kroz prethodne generacije, zaista, rijetkost” -istaknula je Maida, dodavši da će svoje školovanje nastaviti na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu.

Za učenicu generacije Gimnazije proglašena je Lamija Dženetić. Ponosna je, kaže, na ostvarene razultate i titulu koja joj je dodijeljena.

Maida Biber je učenica generacije Srednje škole Konjic u školskoj 2022./2023.godini
Lamija Dženetić, učenica generacije Gimnazije

“Znači mi mnogo titula, jer će mi to biti motivacija da se nastavim truditi i dalje i postizati još bolje rezultate u budućnosti. Tokom školovanja u Srednjoj školi Konjic učestvovala sam na brojnim školskim, kantonalnim i federalnim takmičenjima. Ostvarila sam zapažene rezultate, a ove godine sam osvojila drugo mjesto na kantonalnom takmičenju iz turskog jezika i treće mjesto iz matematike. Prošle godine sam osvojila drugo mjesto iz turskog jezika na kantonalnom takmičenju i u drugom razredu treće mjesto iz matematike.

Bilo je potrebno uložiti dosta truda, rada i odricanja, i drago mi je što sam uspjela” -rekla je Lamija, kazavši da će školovanje, kao i Maida, nastaviti na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu.

Suana Landžo je proglašena učenicom generacije tehničkih škola. Ona je završila Medicinsku školu i zadovoljna je svojim obrazovanjem i stečenim znanjem. I nju je obradovala titula učenice generacije.

Maida Biber je učenica generacije Srednje škole Konjic u školskoj 2022./2023.godini
Suana Landžo, učenica generacije tehničkih škola

“Nisam očekivala ovo priznanje, ali mi je drago što sam među toliko kvalitetnih učenika proglašena za učenicu generacije. Poseban je osjećaj dobiti ovo priznanje i mnog mi znači, jer je rezultat mog rada i učenje tokom protekle četiri godine. Što se tiče daljnjeg školovanja moj izbor je Arhitektonski fakultet u Sarajevu, jer volim crtati, to mi je hobi, i trenutno se pripremam za prijemni ispit”-kazala je Suana.

Za učenika generacije stručnih škola proglašen je Hamza Lepara. On je završio Elektrotehničku stručnu školu, smjer elektromehaničar.

Maida Biber je učenica generacije Srednje škole Konjic u školskoj 2022./2023.godini
Hamza Lepara, učenik generacije stručnih škola

“Bio sam odličan učenik tokom tri godine školovanja i to je sigurno presudilo pa sam proglašen učenikom generacije. Srednjoškolski dani će mi ostati u jako lijepom sjećanju zbog društva i profesora, koji su se potrudili da prenesu svoje znanje za nas učenike. Naučio sam dovoljno i mislim da smo osposobljeni za rad i daljni život. Planiram da upišem četvrti razred, a možda kasnije i nešto dodatno” -rekao je Hamza.

radiokonjic.ba

Slični članci

Back to top button