BiHDruštvo

Humanitarna akcija povodom Kurban-bajrama, cilj je pomoći što većem broju ljudi

Udruženje Pomozi.ba i ove godine realizuje humanitarnu akciju povodom Kurban-bajrama, te nudi mogućnost žrtvovanja kurbana za vjernike koji nisu u prilici ovaj obred izvršiti lično u okviru svog domaćinstva.

“Zbog situacije na tržištu, odnosno poskupljenja kurbana, cijene za sve građane koji ove godine žele putem našeg Udruženja uplatiti kurbane iznose 370 KM (189 EUR) i 400 KM (204 EUR)”, navode iz Pomozi.ba.

Naglasili su da im je cilj da pomognu što većem broju ljudi u potrebi, te će kurbansko meso i ovaj put dijeliti direktno socijalno ugroženim porodicama i pojedincima, drugim humanitarnim udruženjima i javnim kuhinjama širom Bosne i Hercegovine, dok će dio koristiti i naknadno u svojim kuhinjama za pripremu gotovih obroka korisnicima projekta “Obrok za sve” i gostima “Restorana dobre volje”.

“Pored toga što će se meso dijeliti onima kojima je najpotrebnije, Udruženje Pomozi.ba će i otkup kurbana vršiti od porodica koje žive od uzgoja stoke, a dio kurbana ćemo koristiti iz našeg stada ovaca koje pažljivo uzgajamo već nekoliko godina”, navode iz Pomozi.ba.

Dodali su da će podjela kurbana ispuniti sve islamske propise, jer će kurbansko meso biti dijeljeno ljudima koji se nalaze u teškoj socijalnoj i materijalnoj situaciji, te da Udruženje Pomozi.ba garantira i da će obred klanja kurbana biti izvršen uz strogo poštivanje šerijatskih normi.

“Uplate kurbana su moguće putem naše web platforme www.pomoziba.org i standardnih računa Udruženja Pomozi.ba, kao i u prostorijama Udruženja na Čengić Vili u ulici Dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, sa obaveznom svrhom uplate ‘Kurban 2023'”, dodali su iz ove humanitarne organizacije.

Slični članci

Back to top button