Crna hronikaDruštvoSvijetVijesti

Prvi put nakon masakra odzvonilo zvono u osnovnoj školi u Srbiji: Đaci se vratili u klupe

Nastava u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, u Beogradu, u kojoj se 3. maja dogodila velika tragedija kada je učenik sedmog razreda K.K. ubio 8 učenika i čuvara škole, nastavlja se danas sa skraćenim časovima, bez ocenjivanja, prozivanja i uz prisustvo u školi šest policajaca u svakoj smjeni.

Kao što je najavljeno u 8 sati oglasilo i školsko zvono, prvi put nakon tragedije. Kako piše Telegraf.rs, zvono gotovo da se nije ni čulo, a djeca u školu dolaze sa roditeljima.

Završetak školske godine

Dio roditelja traži da se školska godina za “Ribnikar” završi i traži odgovore na brojna pitanja kojih još nema. Djeca koja ne žele ili ne mogu da se nastavi priduže moći će da ostanu kod kuće, uz dopis roditelja i neće imati neopravdane izostanke.

Više od 200 roditelja zahtjeva da se školska godina za „Ribnkar“ završi, jer je 3. maj dan tragedije, posljednji dan školske godine.

Jučer je u školi održan sastanak grupe roditelja VII-2, odjeljenja u kom se dogodila tragedija 3. maja, sa nekoliko ministara i predstavnikom kabineta predsjednice Vlade. Oni su došli u školu sa odgovorima na zahtjeve roditelja, ali je odloženo saopštavanje za narednu sjednicu. Roditelji su ponovili zahtjev da se nastava obustavi i školska godina završi zaključno sa 3. majem.

– Sjednici nije prisustvovalo nekoliko roditelja VII/2 iz razumljivih razloga. Oni su imali prioritet da se sastanu sa predstavnicima vlasti i institucija – rekao je Šaljić.

Inicijativa roditelja

On je objasnio da je inicijativa 200 roditelja da škola prestane sa radom “stoji i dalje”.

Sjednica, koja je trebalo da bude održana od 12 sati u OŠ “Vladislav Ribnikar”, odložena je do daljeg, javlja Tanjugov reporter sa terena.

Sastanku, koji je trajao nešto više od dva sata, prisustvovala je ministarica pravde Maja Popović, ministarica za brigu o porodici Darija Kisić, savjetnik predsjednice Vlade Mladen Bašić, državni sekretar u MUP-u Željko Brkić, državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek.

Avaz.ba

Slični članci

Back to top button