BiHHercegovinaSport

Mostar SG pobjednik Futsal Kupa BiH

U dvorani “Midhat Hujdur” u Mostaru u srijedu je odigrana revanš utakmica finala Futsal Kupa Bosne i Hercegovine za sezonu 2022/23.

Mostar Stari Grad je dočekao Čapljinu sa prednošću od 3:1 iz prvog meča, a sinoć su na svom parketu slavili sa uvjerljivih 8:1.

Već u prvom poluvremenu Mostarci su imali prednost od 6:0, a u strijelce se upisalo šest različitih igrača.

Mrežu Čapljine pogađali su Nermin Kahvedžić u 3′, Slobodan Rajčević u 5′, Samir Gosto u 7′, Meldin Podrug u 11′, kapiten Marijo Aladžić u 12′ i Marin Suton u 15′.

U nastavku su Bilal Jelić u 25′ i Marin Suton u 27′ postigli golove za Mostar SG, a gosti su preko Leona Kozarića u 35′ uspjeli da ublaže poraz.

Nakon završetka utakmice pehare i medalje finalistima uručio je član Odbora za natjecanje NS BiH Suad Salibašić.

FC Mostar SG: Ahmedpour, Kahvedžić, Aladžić, Podrug, Jelić, Mujanović, Memić, Kalajdžić, Džemić, Gosto, Ćupina, Suton, Rajčević, Medak. Trener : Mirsad Fazlinović.

MNK Čapljina : Jurković, Raguž, Arar, Kozarić, Galić, Blažević, Pervan, Džeba, Putica, Mrvalj, Pehar, Turajlić, Jurić . Trener : Toni Jurić .

U revanš utakmici finala Kupa BiH u futsalu, aktuelni osvjači Kupa FC Mostar SG koji je slavio na prvo utakmici u Čapljini 3:1, već u prvom poluvremenu je bio 6:0 za FC Mostar SG, da bi na kraju konačno rezultat bio 8:1, za veliko slavlje Mostaraca.

Ismet Nimanović

Slični članci

Back to top button