BiHPolitikaSvijet

BEĆIROVIĆ: DODIK JE PRIJETNJA SIGURNOSTI, MILANOVIĆ: ON JE SAGOVORNIK!

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović u posjetu je Hrvatskoj. Sastao se s predsjednikom Zoranom Milanovićem, a poslije ide i na sastanak s premijerom Andrejom Plenkovićem. Nakon bilateralnog sastanka, na redu su bile izjave.

– Zadovoljstvo mi  je što nakon duže stanke imamo razgovore na najvišoj razini. Razgovori su bili u interesu RH, jer ja predstavljam RH, a interes RH je da BiH bude mjesto prostorne stabilnosti i da BiH bude članica EU. Dajem posebnu podršku cjelovitosti BiH-rekao je Milanović.

– Vrijeme je da relaksiramo i unaprijedimo naše odnose i da gradimo mostove prjateljstva-rekao je Bećirović.

– Mi dobro sarađujemo, ja nemam jednu priču u SAD-u, a drugu negdje drugdje, svuda pričam isto. Govorili smo o rješavanju otvorenih pitanja naše dvije države-rekao je Bećirović koji je Dodika nazvao sigurnosnom prijetnjom.

– On je sigurnosna prijetnja, on mora biti zaustavljen u svojoj politici, vrijeme je da to shvate svi-kazao je i dodao kako vjeruje da slijede bolji dani u saradnji Hrvatske i BiH.

Uslijedila su pitanja novinara. Milanović je komentirao izjavu Bećirovića o Dodiku.

– Pitali ste za Dodika. Tko da bude sugovornik, ako ne onaj ko je legitimno izabran. Da Bećirovića ne poznam i formalno bi ga tretirao kao nekoga kojega je izabrao narod. To što sve Dodik priča i to što on priča….operetni lik…da bi neko bio prijetnja potrebno je da ima novac…, ali tema je otvorena za razgovor. Neki dan je s njim bio jedan dogovor, a onda je ispalo nešto drugo, ali to nije bila prijetnja, to je bila neodgovornost. On je sugovornik. Pa gdje da ga tražim. U Moldovi? Pa tamo nema Srba. On je sagovornik-kazao je Milanović.

Potom je govorio o Komšiću, rekavši da ga Hrvati u BiH nisu izabrali.

Na pitanje o otvorenim pitanjima između dvije zemlje, Bećirović je rekao da treba još razgovarati o ratifikaciji ugovora o granici, zatim o sukcesijskim pitanjima, piše Dnevnik.hr.

– Dugo vremena nije bilo komunikacije, u zadnjih 10 godina je kreirano puno loše atmosfere, vrijeme je da gradimo mostove- rekao je Bećirović.

Slični članci

Back to top button