DruštvoHercegovinaKulturaVijesti

RAMAZAN U MOSTARU: Održana večer sevdaha u narodnom pozorištu Mostar

U okviru manifestacije “Ramazan u Mostaru”, sinoć je u prepunoj sali Narodnom pozorištu Mostar upriličena “Večer sevdaha” u izvedbi Narodnog orkestra Mostar, te među okupljenom publikom probudila posebno raspoloženje.

Narodni orkestar Mostar okuplja muzičare i pjevače Mostara s ciljem očuvanja i njegovanja tradicionalne narodne muzike posebno sevdalinke, a koliko je njihovo djelovanje značajno najbolje su pokazali večerašnjim koncertom u Mostaru.

Večer sevdaha u Narodnom pozorištu Mostar

Uz poznate i priznate mostarske muzičare pjevači Narodnog orkestra su Adnan Jakupović, Salem Sihirlić, Anel Čorda, Dino Memić i Hamza Šantić su među mostarsku publiku unijeli posebnu atmosferu i mnogi su dobro poznate stihove sevdalinki s muzičarima uglas pjevali.

https://www.klix.ba/magazin/muzika/vecer-sevdaha-u-narodnom-pozoristu-mostar-je-probudila-posebno-raspolozenje-u-publici/230406177#brid_cp_Brid_80817732

Organizatori manifestacije “Ramazan u Mostaru” su s Grad Mostar i Centar za kulturu u saradnji sa Medžlisom Islamske zajednice i Bošnjačkom zajednicom kulture “Preporod”, te Kulturnim centrom Mostar- Sjever i Domom kulture Blagaj.

Kako su naglasili u više navrata, cilj manifestacije je promocija kulturoloških vrijednosti Bošnjaka u Mostaru, te kroz prijateljske susrete i druženja, predstavljanje kulturnih i vjerskih vrijednosti dobronamjernim ljudima u zemlji i svijetu.

Jednomjesečna Manifestaciju koja će okupiti brojne umjetnike uz svih sfera djelovanja, među kojima je neizostavna duhovna i svjetovna muzika,u najvećem gradu na Neretvi se održava od 23. marta do 21. aprila, kad će svečano će biti zatvorena bajramskim koncertom Enesa Begovića uz vrhunske muzičara na stadionu Sjeverni logor, gdje će svim posjetiocima ulaz biti besplatan.

Klix.ba

Slični članci

Back to top button