DruštvoSport

Pogledajte kako će izgledati olimpijski bazen u Mostaru

Konačno je riješena misterija kako će izgledati olimpijski bazen u Mostaru nakon što je glavni projekt za idejno arhitektonsko-urbanističko rješenje kompleksa ”Olimpijski bazen u Mostaru” uradila i objavila firmi ”AAA Group”.

‘”Objavljujemo prvi put projekt koji s ponosom privodimo kraju i pripremamo se za skori početak radova”, naveli su iz firme “AAA Group” uz fotografije bazena na čijem je mjestu još livada, a bh. olimpijka Lana Pudar bi u njemu trebala zaplivati 2025. godine.

Podsjetimo da je direktor Direkcije za izgradnju kulturno-sportskog centra u Mostaru Edin Prašo, za naš portal kazao kako bi izgradnja dugo čekanog bazena u Mostaru trebala početi u junu ove godine.

akođer nam je kazao da bi prva faza građevinskih radova trebala biti okončana do kraja godine, te da bi prema planiranoj dinamici radova svečano otvorenje trebalo biti u junu 2025.godine, jer je rok za završetka radova dvije godine od uvođenja izvođača radova u posao.

Podsjetimo da su augustu prošle godine čelnici Mostara i Vlade Federacije uz svečanu ceremoniju ozvaničili počekat radova na lokalitetu u Južnom logoru, ali je na mjestu budućeg bazena još samo livada, što su iz gradske administracije pravdali ogromni poslom koji je nevidljiv na terenu.

(klix.ba)

Slični članci

Back to top button