Crna hronikaDruštvoHercegovina

Pozvao ga na vožnju pa ga trojica pretukla

Izvještaje o napadu na Darka Martinca, nekadašnjeg uposlenika Zavoda zdravstvenog osiguranja HNK-a, u službenom izvještaju Ministarstva unutrašnjih poslova HNK-a objavljeno je naknadno.

Kako je izvijestio MUP, 10. februara, u 22:15 sati u PU Mostar obratio se D.M. (1988) iz Mostara i prijavio da se s rodbinom nalazio u hotelu “Carpe Diem” na Bišću polju kada ga je putem telefona pozvao D.B.(1989) iz Mostara i rekao da izađe ispred hotela.

‘Prijavitelj je izašao ispred hotela te kada ga je D.B. pozvao da uđe u vozilo, isti je sjeo i odvoze se u pravcu juga. Ubrzo su stali, nakon čega ga tri NN osobe s kapuljačama na glavi izvlače iz vozila i udaraju. Prijavitelju je nakon toga, ukazana pomoć na SKB Mostar gdje se nisu mogli izjasniti o stepenu ozljeda a nakon toga, isti je pristupio u Odjel krim. policije i podnio prijavu”, objavila je policija.

Naime, policiji je prijavljeno da je Martinca, napao sin Rade Bošnjaka, bivšeg direktora Zavoda, Darko Bošnjak s još trojicom maskiranih osoba.

Inače, slučaj Bošnjak nakon napisa o nezakonitostima s nabavkom sistema IZIS kojeg koriste zdravstvene ustanove na području HNK-a, postao je i predmetom istrage Tužilaštva HNK-a koje djeluje po nalogu SIPA-e.

Iako su se pojavile informacije da je Rade Bošnjak saslušavan u SIPA-i, rečeno nam je da se to nije dogodilo.

Pročitajte više na: https://bljesak.info/vijesti/crna-kronika/policija-naknadno-o-napadu-u-mostaru-pozvao-ga-na-voznju-pa-ga-trojica-pretukla/409895?fbclid=IwAR0KKBhXWN4AqUA3wWmW5JrKGs77oK7CKubYUsOBHEY0mkjWoyjx_HGV-HM

Slični članci

Back to top button