Crna hronikaHercegovinaVijesti

Mostar: Izgorio automobil ljekara koji je optužen za smrt 18-godišnje djevojke

foto: hercegovina.info

U Mostaru je izgorio skupocjeni automobil ljekara Ibre Obradovića, šefa Internog odjela KB “Dr. Safet Mujić”, koji je optužen za smrt 18-godišnje djevojke, potvrđeno je za Klix.ba.

Kako su nam kazali iz Profesionalne vatrogasne jedinice Mostara požar u naselju Šehovina je prijavljen noćas u 2:33 sata.

“Odmah je na intervenciju izašlo šest vatrogasaca sa dva vozila i požar su ugasili nakon sat vremena”, kazali su nam iz PVJ Mostar.

Luksuzni automobil marke “Mercedes” izgorio je u potpunosti.

Policijski službenici su uradili uviđaj, a više detalja bit će poznato nakon što se završe sve zakonom predviđene istražne radnje.

Vlasnik automobila, Ibro Obradović je šef interne službe u Kantonalnoj bolnici “Dr. Safet Mujić” koji je pažnju javnosti privukao nakon tragičnog slučaja kad je proglašen krivim zbog nesavjesnog liječenja koje je dovelo do smrti osamnaestogodišnje Anide Torlo.

Međutim, nagodbom koju je postigao njegov advokat Josip Muselimović s tužiteljem Spomenkom Jukićem dodijeljena mu je kazna zatvora od godinu dana koju je po važećim zakonima mogao platiti u iznosu od 36 hiljada KM.

klix.ba

Slični članci

Back to top button