BiHDruštvoHercegovinaVijesti

Tvrde da se pokojni papa Benedikt XVI. ukazao u Međugorju

Fotografija navodnog ukazanja Benedikta XVI. u Međugorju proteklog se vikenda proširila društvenim mrežama. Na fotografiji se mogu vidjeti hodočasnici kako se penju brdom Križevac u Međugorju, ka mjest navodnog ukazanja Blažene Djevice Marije.

Međ nekolicinom hodočasnika ističe se sjajan lik čovjeka odjevenog u mantiju, vrlo sličnu onoj koju je redovito nosio nedavno preminuli papa emeritus. Tvrdi se da držanje lika podsjeća na držanje Benedikta XVI., kada se posljednji put nakon ostavke u februaru 2013. oprostio od vjernika.

Korisnici društvenih mreža pretpostavljaju da je fotografija snimljena nedavno u Međugorju te da bi se, prema tome, radilo o ukazanju Benedikta XVI. koji je prije manje od mjesec dana preminuo u Vatikanu.

Međutim, slika je prvi put objavljena 7. oktobra 2019. na blogu Spirit Daily. Prema napisanom na blogu, hodočasnik Jim Benzow snimio je fotografiju na Križevcu b rdu iznad Međugorja na kojem se nalazi križ koji su izgradili vjernici katolici 1934. godine, obilježavajući 1900 godina od Isusove smrti.

Crkva se nije službeno izjasnila o prirodi ove fotografije.

Slični članci

Back to top button