Magazin

JAKO EMOTIVNO GOSTOVANJE MUDERISA U ‘SVAKODNEVNICI’: ISPOVIJEST O DJETINJSTVU, VJERI U ISPRAVNOST ODBRANE DOMOVINE I HEROJSTVU

Nezim Halilović Muderis, izuzetan intelektualac, teolog ali i neustrašiv borac i komandant iz vremena agresije na našu voljenu domovinu bio je gost Dalile Omerović u novoj epizodi serijala “Svakodnevnica” koju emitujemo subotom u 18:00.

Izuzetno emotivna priča o Muderisovom odrastanju uz majku koja je bila stub porodice iako je i sama imala teško djetinjstva kao i ocu izuzetno časnom čovjeku koji je ostao njegov autoritet u svim situacijama i okolnostima.

Posebno dojmljiv dio ovog intervjua je priča o njegovoj reakciji pred početak agresije na našu domovinu te odlučnosti da svojim primjerom predvodi ostale i postane istinski “komandant iz naroda”.

Ispovijest i priznanja pred kamerama o vjeri u ispravnost borbe i odbrane domovine, herojstvo i beskompromisnosti njegovih saboraca iz 4. muslimanske kao i potpunoj predanosti da bez straha ide u susret smrti će malo koga ostaviti ravnodušnim.

Po završetku rata vratio se svojim redovnim obavezama u sistemu Islamske zajednice, a kao čest i drag gost i danas putuje po cijeloj našoj domovini i svojim primjerom, stavom i porukom podstiče da budemo bolji na zadovoljstvo i prosperitet naše Bosne i Hercegovina.

Poslušajte i današnje poruke u odnosu na situaciju u zemlji i razloge zašto se ne smijemo umoriti u stalnoj borbi za budućnost prosperitet i samostalnost naše domovine.

Poučna, inspirirajuca i posebna emisija “Svakodnevnica” sa Nezirom Halilovićem Muderisom pogledajte u videu.

Hayat

Slični članci

Back to top button