MagazinSvijetZanimljivosti

Težak život turske glumice iz serije “Sulejman Veličanstveni”: Muž je namjerno udario automobilom

Jedna od najslavnijih turskih glumica Nebahat Cehre, našoj publici poznata po ulozi sultanije Ajše u seriji Sulejman Veličanstveni, u martu ove godine proslavit će 79. rođendan, vjerovali ili ne!

Nebahat je bila Mis Turske 1960, ali je 1965. predstavljala svoju zemlju i na izboru za Mis Univerzuma. Upečatljiva ljepota joj je otvorila brojna vrata u svijetu showbiza, pa se pored manekenstva, aktivno bavila i pevjanjem, ali i glumom.

Nebahat nije imala lako detinjstvo – ostala je bez oca kada je imala svega pet godina, nakon čega se porodica iz grada Samsun preselila u Istanbul. Njena majka se preudala za sudiju, ali se ubrzo ponovo razvela, a nekoliko godina kasnije stupila i u treći brak. Glumica je u jednom intervjuu priznala da joj je bilo veoma teško da prihvati nove muževe svoje majke, kao i da preboli smrt i odsustvo oca.

Ova ljepotica prvi put se udala veoma mlada, već u 23. godini stala je na ludi kamen sa turskim glumcem, režiserom i piscem Jilmazom Guneom, a po sopstvenom priznanju upravo je on oblikovao njene životne stavove, te je pored njega savladala i glumački posao. Zanimljivo je da je par u periodu od 1964. pa sve do 1968. godine, kada su se razveli, zajedno glumio u čak 13 filmova! Baš u tom periodu, početkom 70-ih, tursku kinematografiju preplavili su filmovi sa vrelim, erotskim kadrovima, pa je tih godina glumica napravila pauzu od malih i velikih ekrana, a okrenula se pjevačkoj karijeri.

Inače, Gune i Nebahat su imali strastvenu, burnu i komplikovanu ljubavnu priču koja nikada nije prestala da intrigira tursku javnost, prenosi žena.blic.rs.

“Oni su imali intezivnu, žestoku ljubav, ali prepunu svađa i nasilja. Jilmaz je često tukao Nebahat”, otkrio je davno Guneov blizak prijatelj i menadžer Abdurahman Keskiner. On je opisao i jednu nemilu scenu koju su supružnici doživjeli u posljednjim danima braka.

“Jednog dana su se njih dvoje ponovo posvađali u noćnom klubu. Nebahat je ljutita napustila klub i nije se obazirala na Jilmazove povike da stane. Dok je trčala prema hotelu u kom su odsjeli, on je sjeo u svoj automobil i počeo bijesno da vozi. Zatim, na moje oči, autom je udario ženu koju je volio. Bila je u bolnici četiri dana. Ovaj incident su sakrili od svih, ali su se nakon njega rastali. Ipak, njihova ljubav nikada nije prestala. Jilmaz je volio Nebahat najviše u svom životu. Nikada nije mogao da je zaboravi”.

Nekoliko njihovih prijatelja otkrili su javnosti za još jedan veliki incident – kada je Nebahat sa bratom otišla na voz kako bi posetili rođake u jednom gradu na sjeverozapadu Turske, ali to nije prijavila mužu. Kada je Jilmaz otkrio gdje se zaputila, krenuo je za njom svojim automobilom, sustigao voz, a potom mu je preprečio put parkiravši kola na šinama. Kada se voz zaustavio, glumac je uletio u isti, bukvalno uzeo Nebahat i vratio je kući sa njim u Istanbul.

Par je nastavio da se viđa neko vrijeme čak i nakon razvoda, sve dok oboje nisu našli nove partnere. Gune joj je pisao ljubavna pisma, kajao se za sve što je uradio, tvrdeći da je izuzetno snažna i kao osoba i kao glumica i kleo se u vječnu ljubav. Ipak, nikako nisu mogli da funkcionišu zajedno, a Nebahat je u jednom intervjuu priznala da je intezivna ljubav ono što je uništilo njihov odnos.

Ona je krajem 60-ih pronašla novu ljubav – turskog košarkaša Javuza Demira. Par je poslije šest godina veze stao na ludi kamen 1976, ali je brak potrajao kratko – samo dvije godine.

“Nisam mogla da se prilagodim njegovom životu. Konzervativna sam, bila sam ograničena na svoj prostor. Život koji sam živjela sa Javuzom bio je izuzetno aktivan. Sva ta putovanja, posjetioci, gužva oko njega – gušilo me je. Shvatila sam da neću moći da nastavim tako i idem u korak sa njegovim izuzetno brzim ritmom života”, priznala je jednom prilikom.

Dok je bila udata, zanemarija je karijeru, posvetivši se dizajnu i modi, ali se poslije razvoda ponovo vratila na scenu, nastavivši sa pjevačkom karijerom. Zanimljivo, glumom je ponovo počela da se bavi tek 2004. godine.

Slični članci

Back to top button