KonjicVijesti

Privode se kraju radovi na dionici Košpina luka – Džanići

– Izvršeno je asfaltiranje dionice Košpina luka – Džanići u dužini od oko 700 metara.

Iako je ovaj projekat, vrijedan 450.450,00 KM s PDV-om, pratilo više problema, što je rezultiralo i probijanjem rokova, čini se da se radovi na rekonstrukciji predmetne dionice izvode na visokom nivou.

Svi radovi bi trebali biti okončani kroz par dana.

Pozdravljamo konačni nastavak aktivnosti na rekonstrukciji regionalnog putnog pravca R-437 Ostrožac – Fojnica, uz nadu da na novih 700 metara asfalta nećemo čekati 20-ak godina kao što je to sada bio slučaj.

Povezivanje doline Neretvice i Fojnice/Srednje Bosne kvalitetnim regionalnim putnim pravcem donijelo bi višestruke benefite za obje lokalne zajednice pa nastavak rekonstrukcije dionica prema Kragulji i dalje prema fojničkoj općini treba biti jedan od prioriteta Uprave za puteve pri Ministarstvu saobraćaja i veza HNK/Ž.

S obzirom na to da od projekta izgradnje malih hidroelektrana na slivu rijeke Neretvice nema ništa, više ne postoje nikakve prepreke za intenziviranje aktivnosti na rekonstrukciji putnog pravca R-437. Napominjemo da su cjevovodi nekoliko mHE planiranih na Neretvici trebali biti položeni upravo ovim regionalnim putem, stoji u objavi na stranici Buturović Polje.

Slični članci

Back to top button