BiHKonjicSportVijesti

Remi FK Konjica u Doboju

Ekipa Futsal kluba Konjic je u 9.kolu Premijer futsal lige BiH u Doboju odigrala neriješeno 3:3 protiv domaćina Futsal kluba Doboj.

U utakmici koja je imala veliki rezultatski značaj za ekipe iz donjeg dijela tabele i pobjeda je bila imperativ, Konjičani su nakon prvog poluvremena vodili rezultatom 2:1. U drugom poluvremenu vodila se velika borba na terenu, a u neizvjesnom meču rezultat je na kraju bio 3:3, domaćini su poravnali dva minuta prije kraja, tako da ekipa Konjica sa ovog teškog gostovanja nije uspjela odnijeti cijeli plijen iako je imala nekoliko sjajnih prilika da utakmicu riješi u svoju korist .

Jedan gol za Konjic postigao je Josip Bilić, dva gola je dao Meldin Podrug koji je pred kraj utakmice dobio crveni karton.

Nakon ovog posljednjeg kola u prvom dijelu sezone Premijer futsal lige BiH, ekipa Konjica se nalazi na osmom mjestu sa osam osvojenih bodova, koliko ima i sedmoplasirana Sloga.

Ekipa FK Konjica narednog vikenda u osmini finala Kupa BiH u futsalu, gostuje u Sarajavu ekipi GFC Sarajevo, drugoplasiranoj ekipi u prvenstvu.

Enver Nimanović

Slični članci

Back to top button