KonjicKulturaVijesti

Predstava “Turneja” osvojila srce konjičke publike

foto:novikonjic.ba

Sinoć je u Kino sali NU Konjic odigrana predstava “Turneja” u izvedbi glumaca Amaterskog pozorišta “Neretva” iz Konjica. 

Ljubitelji pozorišta su imali priliku uživati u vrhunskoj izvedbi glumačkog sastava što su potvrdili i gromoglasnim aplauzom na samom kraju.  

“ Priča je zaokružena.  Hvala ekipi na ukazanom povjerenju, predanosti, volji, želji i strasti… 

Konjicu moj, hvala ti na divnoj noći”, poručio je na svom facebook profilu režiser predstave, Dino Kerić, koji je ujedno  dio i glumačke ekipe.

O odgledanoj predstavi govorila je i naša sugrađanka H.P. koja nije krila oduševljenje: 

Uprkos kiši koja je padala sinoć u Konjicu, nije me spriječila da dođem, kao ni brojne druge posjetioce. Dvorana je bila prepuna, što me posebno raduje da u ovim vremenima ima obožavalaca umjetnosti, a ovo što smo večeras gledali zasigurno je umjetnost koja nosi sa sobom snažnu ljudsku poruku, onu antiratnu i sveopću, humanističku i simboličku. Dehumaniziranom svijetu i društvu možemo se i moramo suprotstaviti umjetnošću pa i kad se to čini besmislenim. Čestitam konjičkim glumcima, režiji, scenogrfiji, svima koji su učestvovali na ovom spektaklu koji su nam priredili. Voljela bih da ovako nastave. “ 

foto:novikonjic

Redakcija portala novikonjic.ba upućuje najiskrenije čestitke Amaterskom pozorištu “Neretva” na odličnoj predstavi sa željom da svojom “Turnejom” naprave istinsku širom Bosne i Hercegovine.

Slični članci

Back to top button