HercegovinaKonjicVijesti

MUP HNK: Troje uhapšeno, pronađeni oružje i droga

Tri osobe su uhapšene u dvije odvojene akcije na području Prozora-Rame, saopšteno je jutros iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Pripadnici Policijske stanice Prozor-Rama su u četvrtak, po naredbi Općinskog suda Konjic, izvršili u mjestu Krančići pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi lice inicijala A.K., rođen 1981. godine.

Navedeni je tom prilikom dobrovoljno predao jednu lovačku pušku i sedam metaka patrona. Daljnjim pretresom pronađena je tegla sa sadržajem zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

A.K. je lišen slobode i smješten u prostorije za zadržavanje PS Prozor-Rama.

Istog dana, policija je u mjestu Blace, po naredbi Općinskog suda Konjic, izvršila pretres kuća i pomoćnih objekata osoba K.H., rođen 1964. i S.H., 1968. godine. K.H. je dobrovoljno predao dvije ručne bombe i sedam metaka.

Daljnjim pretresom kod navedenog su pronađene dvije električne bušilice, aku bušilica i ubodna pila koje potiču iz ranije počinjenih krivičnih djela.

“Oba lica su lišena slobode i smještena u prostorije za zadržavanje PS Prozor-Rama. S navedenim je upoznat nadležni tužilac, a predmeti u vezi s krivičnim djelom su uz potvrdu izuzeti”, stoji uz ostalo u saopštenju MUP-a HNK-a.

Slični članci

Back to top button